Alexandra Copos, fiica omului de afaceri George Copos, care a fondat grupul de firme Ana Holding, estimeaza in 2015 un avans al afacerilor de 9% pentru Ana Hotels, companie hoteliera pe care o conduce de un an de zile.

"Noi ne-am bugetat o crestere de 9% la nivel de grup. Cresterea va proveni in mare parte din segmentele MICE (n.red.: Meetings, Incentives, Congresses & Exhibition) si leisure. De asemenea, am avut parte si de un sezon de iarna foarte bun, datorita conditiilor excelente pentru ski din Poiana Brasov", a spus Alexandra Copos (32 ani), CEO Ana Hotels, pentru wall-street.ro. Compania hoteliera Ana Hotels a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 111,9 milioane de lei (25,2 milioane de euro)

Ea estimeaza ca o crestere a afacerilor va proveni si din operatiunile de la Poiana Brasov, unde Ana Teleferic detine doua Telecabine (Capra Neagra si Kanzel), o telegondola (Postavarul Expres) si cinci teleschiuri (Bradul, Stadion, Ruia, Subteleferic si Kanzel). De asemenea, in Poiana Brasov, Ana Teleferic administreaza sub contract cele doua Telescaune (Ruia si Lupului), care sunt proprietate a Primariei Brasov. Un avans este asteptat si din operatiunile hotelului Crowne Plaza din Bucuresti, unde cele 164 de camere vor fi renovate complet pana la sfarsitul anului, investitie care se ridica la 2,2 milioane de euro.

De altfel, Alexandra Copos sustine ca vrea sa continue investitiile la Hilton pentru renovarea camerelor de la Athenee Palace Hilton Bucharest. "Industria hoteliera este o industrie care solicita investitii constante. Trebuie sa realizezi o investitie soft la fiecare 5-7 ani de zile si una sustinuta la fiecare 10 ani", a explicat Alexandra Copos. “Si hotelul Crowne Plaza beneficiaza anul acesta de o renovare completa a tuturor camerelor, de o re-amenajare a terasei restaurantului Citronelle si de investitii in zona de piscina, in valoare totala de 2,5 milioane euro,” a completat Alexandra Copos.

Hotelul Europa din Eforie Nord a inceput si el sezonul cu cateva investitii in zonele publice: s-a realizat un upgrade tehnic si de design al ballroom-ului Europa, au fost renovate complet o parte din camerele de tratament ale Ana Aslan Health Spa, au fost facute cateva modificari de design si de functionalitate in restaurantul hotelului si s-a amenajat un nou loc de joaca pentru copii.

Pe langa investitii in renovari, grupul vizeaza dezvoltarea companiei in zona de consultanta de management hotelier. "La nivelul grupului Ana Hotels, 2014 a fost cel mai bun an din ultimii patru ani, cu cresteri pe weekenduri la munte, cresteri in sezon la mare si cresteri inclusiv in perioadele de capete de sezon. A fost, de asemenea, si un an record pentru Athenee Palace Hilton".

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri