Producatorul francez de materiale de constructii Lafarge a inregistrat un volum al vanzarilor de ciment in Romania in crestere cu 14% in primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania.

"In Romania, volumul vanzarilor de ciment a crescut puternic, sustinut de mai multe proiecte lansate la inceputul anului si de conditiile meteorologice favorabile", potrivit raportului financiar publicat de Lafarge. Pentru 2015, Lafarge anticipeaza in Romania o crestere a volumului de ciment de 2%-5%. Lafarge va renunta la activele detinute in Romania, intr-o tranzactie care urmeaza sa se incheie in prima jumatate a acestui an, pentru a putea fuziona cu producatorul elvetian Holcim, scrie Mediafax.

Cele doua fabrici de ciment, de la Medgidia si Hoghiz, si statia de macinare de la Targu Jiu ale companiei din Franta vor fi preluate de producatorul irlandez CRH. La inceputul lunii februarie, CRH a ajuns la un acord cu Holcim si Lafarge pentru a cumpara cea mai mare parte dintre activele scoase la vanzare de cele doua companii, inclusiv pe cele din Romania, pentru 6,5 miliarde de euro. Holcim si Lafarge au convenit in luna aprilie a anului trecut o fuziune prin schimb de actiuni, care va crea cel mai mare producator de ciment din lume, cu vanzari anuale de aproximativ 40 de miliarde de euro.

La nivel global, volumul vanzarilor de ciment ale Lafarge a scazut in primele trei luni cu 3%, in termeni comparabili, la 25 de milioane de tone. Profitul Lafarge inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a crescut cu 17% in primul trimestru, la 403 milioane de euro, iar grupul este in curs sa respecte obiectivul unui profit anual de 303,2 miliarde de euro pentru 2015, comparativ cu 2,72 miliarde de euro in urma cu un an. Vanzarile la nivel de grup au avansat cu 6%, la 2,78 miliarde de euro. Actionarii Lafarge urmeaza sa se intalneasca pe 8 mai pentru a aproba fuziunea cu grupul elvetian Holcim.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri