Curtea de Apel Bucuresti a obligat ANRE sa plateasca distribuitorului de gaze GDF Suez despagubiri de 291 milioane lei, reprezentand costuri nerecuperate, autoritatea de reglementare urmand sa faca insa recurs la aceasta decizie.

"Prin sentinta civila 1173/24.04.2015, pronuntata in dosarul 3874/2/2011, Curtea de Apel Bucuresti a dispus urmatoarele: Respinge capetele de cerere privind obligarea ANRE la publicarea valorii actualizate a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achizitie a gazelor naturale si obligarea ANRE la emiterea unui ordin pentru aprobarea preturilor finale reglementate aplicabile de catre G.S.E.R., pentru furnizarea reglementata de gaz natural, ca fiind ramase fara obiect. Admite in parte actiunea. Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 291.39 mil. lei, reprezentand contravaloarea prejudiciului cauzat acesteia pana la data de 31.12.2010", a anuntat ANRE.

Sentinta nu a fost inca redactata, astfel ca ANRE nu cunoaste considerentele pentru care instanta de judecata, desi a respins capetele principale de cerere ca fiind ramase fara obiect, a decis plata despagubirilor, potrivit comunicatului, citat de Mediafax.

ANRE considera ca, prin Ordinele 31/2012 si 22/2014 de aprobare a preturilor reglementate prin care au fost majorate preturile finale reglementate, GDF Suez si-a recuperat costurile realizate si neacoperite prin preturile practicate si la care se refera instanta de judecata. "In momentul comunicarii sentintei civile 1173/24.04.2015, ANRE va formula recurs impotriva acestei hotarari", mai arata autoritatea de reglementare.

GDF Suez Energy Romania, din grupul francez GDF SUEZ, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,3 miliarde de lei (976,8 milioane de euro), in crestere cu 5% fata de 2013, insa profitul net al companiei a scazut cu 1%, la 443,1 milioane de lei (99,8 milioane de euro). Afacerile companiei au fost sustinute anul trecut de cresterea cu 7% a vanzarilor de gaze naturale, ca urmare a majorarii tarifelor de distributie, dar au fost trase in jos de scaderea cu 23% a vanzarilor de energie electrica.

Sursa foto: Gaze naturale / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri