Compania producatoare de vinuri Cotnari doreste sa achizitioneze marca Steaua, aflata in prezent in posesia Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti prin decizia irevocabila din 3 decembrie 2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Conform unui comunicat de presa remis, miercuri, Cotnari isi motiveaza intentia de a cumpara marca prin faptul ca nu doreste ca aceasta sa isi piarda din valoare ca urmare a disputei dintre Clubului Sportiv al Armatei Steaua si gruparea din Liga I detinuta de Gigi Becali, scrie Mediafax.

"Luand la cunostinta din presa despre vanzarea marcii Steaua si fiind interesata de cele mai importante simboluri cu valoare nationala, compania Cotnari isi manifesta interesul de a achizitiona aceasta marca. Compania Cotnari nu doreste ca acest simbol national sa-si piarda din valoare in urma acestei dispute. De aceea, aflata in plina campanie de comunicare «Cotnari - Unic Romanesc», compania a decis preluarea marcii Steaua", se mentioneaza in comunicatul citat.

Producatorul de vinuri sustine ca sigla va fi amplasata in Sala Stefan cel Mare a companiei, alaturi de alte simboluri nationale, "fiind destinata sa perpetueze amintirea singurei echipe din Romania care a castigat Cupa Campionilor Europeni". Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de gruparea de fotbal detinuta de Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal din Liga I a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv. De la decizia ICCJ, cele doua parti au avut mai multe intalniri pentru a discuta despre conditiile de utilizare a marcii Steaua, fara a ajunge la un acord concret. Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri