Afacerile grupului Carpatcement, membru al grupului international HeidelbergCement, au inregistrat in 2014 o cifra de afaceri cumulata in valoare de 185 de milioane de euro, in usoara crestere cu 4% a acestui indicator fata de 2013.

Evolutia pe piata cimentului pentru Carpatcement a fost determinata in principal de motorul diviziei de ciment, aceasta integrandu-se in tendintele generale ale pietei cimentului din Romania, conform datelor INS.

Grupul Carpatcement a reusit sa obtina, pe fondul cresterii cifrei de afaceri si a volumelor de vanzari, dar si ca urmare a preocuparii permanente pentru reducerea costurilor, o crestere cu 22% a profitului brut fata de anul anterior. Astfel, profitul brut inregistrat in 2014 de companiile Grupului in Romania este de 34 de milioane de euro, fata de un profit de 28 de milioane de euro consemnat in anul 2013.

„Cresterea afacerii vine ca urmare a masurilor de optimizare a costurilor, de crestere a veniturilor prin diversificarea mixului de produse, de continuare a integrarii pe verticala a celor trei divizii ale grupului Carpatcement”, a declarat Florian Aldea, director general al Carpatcement Holding si Presedinte al Consiliului de Administratie al societatii.

Rezultatele obtinute de Carpatcement la nivel local se inscriu in linia generala de consolidare inregistrata la nivel international de Grupul HeidelbergCement. In 2014, la nivelul intregului grup a fost raportat un avans puternic al volumelor.

Carpatcement, investitii de peste 500 mil. euro in 17 ani de prezenta locala

Rezultatele inregistrate au la baza investitiile constante ale grupului. In cei 17 ani de prezenta in Romania investitiile totale se ridica la peste 500 de milioane de euro, inclusiv costurile de achizitie. Investitiile de mediu pentru modernizarea celor trei fabrici de ciment, in valoare totala de aproximativ 41 de milioane de euro, au reprezentat un pas important pentru dezvoltarea durabila a grupului.

Cea mai importanta investitie realizata in anul 2014 este cea pentru cresterea eficientei energetice la fabrica din Fieni, prin care o parte din caldura generata de procesul de fabricatie a clincherului, care acum este eliberata la cos, va fi convertita in energie electrica (WHPG - Waste Heat Power Generation), urmand sa fie utilizata intern in fluxul de productie.

Instalatia de la Fieni va contribui semnificativ la reducerea consumului de combustibili conventionali, indirect prin reducerea facturii de energie, dar va reduce si amprenta de carbon, ca parte a politicii grupului de protectie a mediului. Acesta este un proiect de consolidare si dezvoltare sustenabila a fabricii din Fieni, care va fi finalizat in luna iulie 2015, in urma unei investitii de aproximativ 83 de milioane de lei, din care circa 35% reprezinta finantari din fonduri europene.

Principalul concurent al Carpatcement la nivel local este grupul LafargeHolcim, grup unit in urma unei megafuziuni demarata inca de anul trecut. Ca parte a procesului de fuziune, operatiunile francezilor de la Lafarge au fost achizitionate de catre irlandezii de la CRH, compania urmand sa preia fabricile francezilor si activitatea acestora din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri