Mai multi senatori PSD si UNPR propun, intr-un proiect, ca actionarii sau asociatii societatilor sa desemneze persoanele care sa le reprezinte interesele in AGA sau CA fara sa fie nevoie de alte avize, considerand ca institutiile cu rol de supraveghere nu trebuie sa se exprime asupra acestora.

Propunerea legislativa de modificare a legii societatilor si reglementarea echivalarii functiilor este initiata de 21 de senatori PSD si UNPR, printre care Serban Nicolae, Ilie Sarbu, Doina Silistru, Daniel Savu, Mihai Fifor. Proiectul prevede ca actionarii sau asociatii societatilor comerciale desemneaza persoana care sa le reprezinte interesele in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) sau in Consiliul de Administratie (CA) fara a avea nevoie de alte acorduri sau avize. In cazul in care, prin lege, pentru exercitarea anumitor functii executive sunt necesare avize de la alte institutii ale statului sau UE, precum si de la institutii financiar bancare, CSM si alte institutii, acordurile se vor face pe baza normelor de avizare emise de fiecare institutie in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii si vor fi aprobate de comisiile reunite de specialitate din Parlament, potrivit Mediafax.

Proiectul mai stabileste ca exercitarea functiilor de demnitate publica se echivaleaza ca experienta de specialitate in functie de atributiile indeplinite in perioada exercitarii mandatelor sau functiilor. Regulile si procedura echivalarii se stabilesc prin hotarare de Guvern, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a acestei legi.

Initiatorii considera, "in ceea ce priveste avizarea de catre institutiile cu rol de reglementare sau supraveghere, ca acestea trebuie sa se exprime asupra persoanelor care sunt angajate sa desfasoare activitatile, nu si asupra persoanelor care reprezinta actionarii". Daca, prin lege, este stabilita necesitatea acestor avize sau acorduri de la alte institutii, acestea se vor da pe baza normelor de avizare emise de fiecare institutie si aprobate de comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. "Pentru o mai buna transparenta privind deciziile sunt necesare norme astfel incat subiectivismul sa nu isi faca aparitia in desfasurarea acestora", au explicat initiatorii.

Proiectul a fost depus in 13 mai si se afla in consultare publica la Senat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri