Holcim Romania a inaugurat un teren de sport al Colegiului National “Alexandru Ioan Cuza”, reabilitat in urma unei investitii de 15.000 de euro. Terenul a fost lansat oficial printr-un meci demonstrativ de baschet la care a participat si Vicepresedintele Federatiei Romane de Baschet, Virgil Stanescu, si care s-a desfasurat in prezenta autoritatilor locale si a elevilor liceului.

In toamna anului 2014, Holcim Romania a demarat pe pagina oficiala de Facebook concursul ”Holcim iti premiaza scoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Scoala Zidarilor”. La finalul acestuia, o scoala din Romania urma sa castige reabilitarea unui teren de sport in limita unui buget de 15.000 de euro. Aproximativ 100 de scoli s-au inscris in concurs si peste 100.000 de persoane s-au implicat in procesul public de votare, care a generat mii de comentarii si distribuiri pe Facebook. Scoala care a obtinut cele mai multe voturi si care a beneficiat de reabilitarea terenului de sport este Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” (CNAIC) din Focsani, Vrancea.

Premiul castigat de Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza” reprezinta un nou succes obtinut de Colegiu in cei 125 de ani de activitate si un real sprijin pentru performanta sportiva a celor 1.092 de elevi.

“CNAIC reprezinta pentru judetul Vrancea o emblema a calitatii in educatie, o dovada in acest sens fiind performantele obtinute de-a lungul timpului de elevii nostri, care au ajuns sa reprezinte Romania la cele mai inalte niveluri. Prin construirea noului teren de sport sponsorizat de Holcim Romania, vom reusi sa mentinem viu spiritul competitiv si bucuria elevilor de a dedica mai mult timp sportului si activitatii fizice, atat de importante pentru o crestere echilibrata a copiilor. Ne bucuram de sprijinul acordat de companii si este minunat ca acestea doresc sa se implice in comunitate”, a declarat Marius Poll, directorul Colegiului National “Alexandru Ioan Cuza” din Focsani.

”Bucuria oferita elevilor din CNAIC prin sponsorizarea terenului de sport reconfirma dorinta noastra de a crea valoare in comunitatile locale. Credem ca sprijinirea educatiei si investitia in tineri reprezinta un mod cu adevarat sustenabil pentru dezvoltarea comunitatilor. Sponsorizarea oferita in cadrul proiectului Scoala Zidarilor vine ca o continuare fireasca a strategiei companiei noastre pe termen lung de a construi fundatii pentru viitorul societatii”, a adaugat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Prin intermediul acestui concurs, elevii si cadrele didactice din intreaga tara au semnalat o nevoie reala a scolilor din Romania: lipsa infrastructurii pentru terenuri de sport. Acesta este motivul pentru care Holcim Romania a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport si altor companii, sub umbrela campaniei: „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”.

“Cele peste 100 de scoli inscrise in acest concurs ne-au determinat sa facem mai mult decat reabilitarea terenului de sport din Focsani. Prin urmare, am lansat provocarea de a reabilita un teren de sport altor companii, in speranta ca tot mai multi elevi se vor bucura de infrastructura necesara practicarii sporturilor preferate. La randul lor, acestea vor trebui sa predea stafeta si altor companii. Credem cu tarie ca impreuna putem face diferenta. Suntem onorati sa anuntam ca partenerul nostru Adeplast a acceptat provocarea in mod oficial, devenind prima companie care s-a alaturat demersului „Holcim iti preda stafeta la fapte bune”, a declarat François Petry, Directorul General al Holcim Romania.

Adeplast este cel mai important producator local de materiale de constructii, cu trei platforme industriale in Oradea, Ploiesti si Roman, fiind producatorul nr. 1 de sisteme termoizolante din Romania. Din 2014, Adeplast este singurul producator roman care a obtinut certificatul european ETAG 004 pentru Izotherm.

Initiativa de reabilitare a terenului de sport face parte din programul Scoala Zidarilor, un program gratuit de formare profesionala oferit de Holcim Romania, conceput si dezvoltat special pentru mesterii care isi doresc o specializare in domeniu si dobandirea de cunostinte noi privind cele mai noi tehnici in constructii si cele mai bune materiale utilizate in lucrarile de zidarie. Holcim Romania a lansat proiectul Scoala Zidarilor in 2012, iar de atunci a instruit aproximativ 550 de zidari. Absolventii Scolii Zidarilor au posibilitatea de a obtine un certificat oficial de competente de la Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajati.

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, precum si servicii conexe. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in aproximativ 70 de tari, pe toate continentele.

AdePlast este unul dintre cei mai importanti producatori romani din industria materialelor de constructii. Detine trei platforme industriale in Romania, situate in Oradea, Ploiesti si Roman.

- Oradea: Capacitatea de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea si tencuieli decorative si 700.000 de metri cubi de polistiren expandat (EPS) pe an, avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Citeste si:

    - Ploiesti: Platforma industriala cuprinde o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adauga fabrica de vopsea, tencuieli decorative si lacuri si emailuri pe baza de apa, cu capacitate de 50.000 tone pe an.

    - Roman: Platforma industriala include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri