Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din Sud-Estul Europei, construieste un centru de servicii de contabilitate si IT&C (tehnologie informatica si comunicatii), care va deservi diviziile de Explorare si Productie, Rafinare, Marketing, Gaze Naturale si Produse Chimice ale companiei.

Vom investi pana la 100 de milioane de euro in anii urmatori pentru a realiza acest centru de servicii; pe baza cercetarilor de piata si a experientei credem ca acesta ar putea fi cel mai mare centru de servicii financiare si de IT din partea de Sud - Est a Europei. Este un proiect foarte amplu, care constituie un pas important in programul de modernizare a Petrom, a declarat Reinhard Pichler, Director Financiar al Petrom. Centralizarea in Bucuresti a functiilor de suport Contabilitate si IT&C va determina cresterea eficientei si a calitatii operatiunilor Petrom din intreaga tara, in vederea indeplinirii cerintelor pietelor internationale de capital, cum ar fi standardele de raportare.

Infiintarea Petrom Solutions constituie un efort remarcabil de modernizare atat a structurii organizationale in Contabilitate si IT&C cat si de introducere a unei infrastructuri moderne de IT, astfel incat Petrom sa dispuna de un centru de servicii financiare si IT la standarde europene.

Investitiile sunt destinate atat tehnologiilor de ultima ora care vor sustine necesitatile de business, cum ar fi sistemul integrat de planificare a resurselor organizationale SAP, cat si modernizarii mediului de lucru si imbunatatirii calificarii angajatilor Petrom. Infiintarea Petrom Solutions, cu sisteme integrate, va imbunatati considerabil transparenta, calitatea si viteza proceselor complete cu furnizorii si clientii.

Circa 1.200 de salariati vor lucra in cadrul Petrom Solutions, cea mai mare parte provenind dintre angajatii departamentelor de Financiar si IT. Personalul este recrutat in principal dintre salariatii Petrom, datorita experientei in domeniul specific de titei si gaze. Pentru a indeplini in cele mai bune conditii cerintele noilor functii, angajatii beneficiaza de un amplu program de specializare. Acesta include atat traininguri pentru noile procese standard, pentru utilizarea unei infrastructuri moderne cat si cursuri de limba engleza.

Petrom Solutions va fi un mediu de munca cu totul diferit, modern. Infiintarea Petrom Solutions va imbunatati orientarea catre servicii si va contribui la adoptarea unei noi culturi in Petrom. Angajatii din Contabilitate si IT&C devin furnizori de servicii, care se concentreaza asupra calitatii si vitezei serviciilor standard pe care le ofera clientilor, respectiv diviziilor de Explorare si Productie, Rafinare, Marketing, Gaze Naturale si Produse Chimice, a adaugat Reinhard Pichler.

Cu toate aceste masuri, Petrom face un pas important catre obiectivul sau de a deveni compania lider de titei si gaze din Sud Estul Europei pana in 2010. Ca parte a procesului de modernizare, Petrom coopereaza cu experti si furnizori locali de servicii si echipamente; prin plasarea acestor investitii in Romania, compania contribuie la stimularea economiei romanesti.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele explorare, productie, rafinare si produse petrochimice, dar si comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard barili echivalent petrol, o capacitate anuala de rafinare de 8 milioane de tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania.Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 82 de benzinarii, localizate in Moldova si Ungaria. Aceasta retea va fi extinsa cu 178 de statii premium in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, achizitionate in ianuarie 2006.

Ministerul Economiei si Comertului detine 30,862% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea are un pachet de 9,887% din capitalul social al companiei, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are 2,026% iar restul de 6,214% apartine actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri