Gazoductul Iasi-Ungheni va fi prelungit pana la Chisinau, pe teritoriul Republicii Moldova, si pana la Onesti, pe teritoriul Romaniei, in baza unui memorandum semnat, joi, de reprezentantii celor doua guverne, in contextul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta in statul vecin.

Memorandumul mai prevede realizarea primei interconexiuni de sud a retelei de electricitate intre cele doua tari, Isaccea-Vulcanesti si Vulcanesti-Chisinau, ulterior urmand sa fie efectuat un studiu de fezabilitate pentru inceperea celei de-a doua conexiuni. Un document oficial redactat la inceputul anului de partea romana releva ca, potrivit estimarilor preliminare, extinderea gazoductului Iasi-Ungheni (Republica Moldova) pana la Chisinau presupune o investitie cuprinsa intre 110 si 150 milioane de euro, in functie de capacitatea de transport, relateaza Mediafax.

Gazoductul Iasi-Ungheni, cu o lungime de 43 de kilometri, a fost inaugurat in luna august a anului trecut si a fost construit cu scopul reducerii dependentei Republicii Moldova fata de livrariile de gaze rusesti.

Uniunea Europeana a alocat anul trecut 10 milioane de euro pentru extinderea gazoductului pana in Chisinau. Tronsonul pana la Chisinau, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, ar urma sa fie construit pe parcursul a doi-trei ani. Republica Moldova consuma aproximativ 1,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, pe care le importa din Rusia. Regiunea separatista prorusa Transnistria consuma la randul ei aproximativ 1 miliard de metri cubi de gaze naturale pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri