Fondul de investitii Secure Property Development & Investment (SPDI) a cumparat magazinul Praktiker din Craiova, 24,4% din cladirea Delea Noua Office Building si locuinte aflate pe malul lacului Grivita si in sudul Bulgaria, pentru 16,5 milioane de lire sterline (23,13 milioane euro).

Preluarea acestor active va permite fondului cresterea venitului operational net cu mai mult de 20%, la peste 8 milioane de euro, generand astfel fonduri pentru reinvestitii, se arata intr-un comunicat al Secure Property Development & Investment (SPDI).

Achizitia corespunde strategiei Secure Property Development & Investment de a construi un portofoliu diversificat de proprietati imobiliare in Europa de Est si de Sud-Est, care genereaza venituri de la chiriasi importanti si ofera un potential substantial de crestere a capitalului.

Finantarea achizitiilor va fi realizata prin emiterea de noi actiuni la un pret de 43 de pence pe actiune (circa 61 eurocenti), dublu fata de pretul actual al actiunilor, reprezentand o suma totala de 16,5 milioane de lire.
Fondul cipriot a cumparat magazinul Praktiker de la un alt fond din Cipru, Bluehouse Capital, care la randul sau il cumparase in 2011, pentru 10 mil. euro, de la dezvoltatorul Omilos Investments.

Noul proprietar se asteapta ca magazinul de bricolaj, care are o suprafata inchiriabila bruta de 9.385 mp, sa genereze un venit operational net de circa 1 mil. euro pe an.

Ce a mai mai cumparat Secure Property

Secure Property a mai cumparat de la firma cu capital cipriot Delenco Construct 24,35% din cladirea de birouri Delea Noua, ocupata integral, in principal, de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM). Imobilul, amplasat in zona Piata Muncii, produce un venit operational net de 1,9 mil. euro pe an si are o suprafata inchiriabila de 10.280 mp intinsa pe zece etaje.

Fondul a mai cumparat un pachet de locuinte inchiriate intr-un ansamblu de pe malul lacului Grivita din Bucuresti si un alt pachet de active rezidentiale in cartierul Boyana din Sofia, capitala Bulgariei. Cele doua pachete genereaza anual venituri de 300.000 de euro, majoritatea locuintelor fiind inchiriate. Secure Property intentioneaza sa le vanda pentru a obtine venituri pentru noi investitii.

"Aceste active sunt amplasate in zone premium, genereaza venituri substantiale de la chiriasi «blue chip», ofera un flux de numerar imediat si stabil cu vizibilitate pe termen lung si ofera posibilitatea unei cresteri semnificative de capital pe termen scurt si mediu“, a declarat Lambros Anagnostopoulos, CEO-ul Secure Property, companie listata pe piata alternativa de investitii a bursei de la Londra.

Portofoliul fondului este format in prezent din sapte proprietati operationale amplasate in patru tari din regiune si a caror valoare neta totala se ridica la circa 62 mil. euro.

In Romania, SPDI mai detine parcul logistic Innovations din Clinceni, cumparat cu 12,6 mil. euro si cladirea de birouri EOS Business Park, unde se afla sediul Danone, cumparata anul trecut de la dezvoltatorul Primavera Development, detinut de oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanasoiu si Emil Tanasoiu, pentru 5,85 mil. euro. SPDI mai detine si un portofoliu de 122 de apartamente, din care 64% sunt inchiriate, in ansamblurile rezidentiale Doamna Ghica Plaza, Linda Residence, Monaco Towers si Blooming House din Vitan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri