Conducerea Combinatului ArcelorMittal Galati a lansat, miercuri, o noua schema de plecari voluntare, dupa cea de anul trecut, pentru angajatii care se apropie de varsta pensionarii, acestia urmand sa beneficieze, in compensatie, de o suma fixa de 22.000 lei si de un numar maxim de 12 salarii.

Purtatorul de cuvant al Combinatului ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, a declarat ca programul de pre-pensionare este deschis pentru acei angajati care sunt eligibili in a se pensiona pana in 31 decembrie 2017, iar activitatea lor nu este indispensabila pentru companie, transmite corespondentul Mediafax.

"Compania va decide daca solicitarea este aprobata ori respinsa. Angajatii selectati vor beneficia de o suma fixa si de maximum 12 salarii", a spus Dorian Dumitrescu. Potrivit unor surse din cadrul companiei, suma fixa pe care ar urma sa o primeasca angajatii ce vor opta pentru aceasta schema de plecari voluntare va fi de 22.000 lei, la care se va adauga un numar maxim de 12 salarii. Astfel, numarul de salarii compensatorii pe care le va primi un angajat care intra in acest program va depinde de cel al lunilor dintre plecarea din combinat si data pensionarii, tinandu-se, totodata, cont de limita maxima de 12 salarii.

Aceleasi surse afirma ca cererile de pre-pensionare trebuie depuse de catre cei interesati sa plece mai devreme din combinat si se incadreaza in conditiile impuse pana cel tarziu pe 15 iulie. Anul trecut, numarul total al angajatilor care s-au inscris in schema de pre-pensionari si care au plecat ulterior din combinatul de la Galati a fost de 365 de persoane.

In prezent, in combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galati sunt aproximativ 6.500 de salariati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri