Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) a inregistrat in primele patru luni o crestere a cifrei de afaceri cu 35%, la 54,8 milioane euro, iar profitul inainte de taxe si amortizare s-a cifrat la 4,2 milioane euro, de la un rezultat negativ de 11,7 milioane euro in perioada similara a anului trecut.

In primele patru luni din 2014, combinatul a avut afaceri de 40,8 milioane euro, iar in perioada aferenta din 2013 acestea se situau la aproape 28 milioane euro. Datele au fost prezentate in cadrul sedintei de dialog social, care a avut loc marti la Prefectura Valcea, cu scopul de a evidentia situatia economica a combinatului, aflat in reorganizare judiciara de la 22 aprilie, se arata intr-un comunicat al administratorului judiciar RomInsolv, potrivit Mediafax.

"Conducerea Oltchim SA, reprezentata la sedinta de domnul Florian Mateita (partener RomInsolv - n.r.), a prezentat cele mai bune rezultate economico-financiare inregistrate in ultimii patru ani de catre S.C. Oltchim SA si trendul activitatii combinatului. A accentuat asupra stabilitatii economice garantata de masurile constante ale managementului de urmarire si optimizare a costurilor, in paralel cu cresterea vanzarilor si a productivitatii muncii", se precizeaza in comunicat.

Totodata, reprezentantul companiei mentioneaza ca cei aproximativ 2.300 de salariati primesc lunar salariile si tichete de masa de aproape doi ani, iar incepand din acest an beneficiaza de prima de vacanta integral in luna in care merg in concediu.

In septembrie, Oltchim va propune un grafic de esalonare a platii celor doua salarii si jumatate restante, "mostenite" de la vechea conducere.

Persoanele disponibilizate (921 de persoane, mai putin 54 care au solicitat in scris ca nu doresc plata esalonata) au incasat cate 531 de lei in aprilie si in mai, la care trebuie adaugate platile suplimentare facute la solicitarea unor persoane cu probleme sociale si medicale. Din iunie, fiecare salariat disponibilizat va primi 1.000 de lei lunar.

"Referitor la masurile de diminuare ale costurilor operationale fixe (cu minim 450.000 euro/luna), Oltchim SA a precizat ca acestea presupun actiuni complexe de crestere a randamentelor instalatiilor prin reabilitari, reparatii, reorganizari, dar si reducerea fondului de salarii prin disponibilizarea personalului excedentar (nu prin scaderea salariilor). Concedierea colectiva urmareste realizarea unei scheme de personal adaptata nevoilor de functionare a Oltchim SA si are ca prioritate siguranta si eficienta in exploatarea instalatiilor in functiune si conservarea instalatiilor oprite, multe din ele din anul 2009", se mai spune in comunicat.

Administratorii judiciari, administratorul special si managementul Oltchim nu au finalizat inca organigrama functionala a noii structuri organizatorice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri