Compania de servicii medicale private MedLife a investit circa 1,2 milioane euro pentru deschiderea unei hyperclinici in cartierul Berceni din Bucuresti, a sasea din Capitala si a 13-a la nivel national.

Unitatea are o suprafata de 800 de metri patrati si include 18 cabinete pentru numeroase specialitati medicale, precum si departamente specializate de imagistica, neurologie, cardiologie si ecografie pediatrica, scrie Mediafax.

"Deschiderea clinicii din Berceni sustine planurile noastre de extindere si dezvoltare in Bucuresti. In a doua parte a anului urmeaza sa ne concentram pe expansiunea si consolidarea pozitiei de lider in tara, odata cu extinderea clinicii MedLife Timisoara si inaugurarea unei hyperclinici noi in Cluj-Napoca. Continuam, de asemenea, sa prospectam piata in vederea unor noi achizitii la nivel national, existand deja in curs discutii cu cel putin trei operatori. Astfel, ca urmare a acestui proces amplu de dezvoltare, ne propunem ca pana la finalul anului sa atingem pragul de 5 milioane de pacienti unici care si-au facut cel putin o investigatie in unitatile noastre", a declarat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

Compania are 13 hyperclinici, la Arad, Brasov, Timisora, Iasi, Galati, Constanta si Bucuresti, 18 laboratoare proprii de analize, 9 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Craiova si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 12 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 145 clinici medicale partenere din toata tara.

Medlife a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 80 de milioane de euro si este cel mai mare jucator de pe piata privata de servicii medicale.

Pentru anul in curs, MedLife vizeaza o crestere organica de 16%, pana la 93 milioane euro, dar tinta companiei este atingerea pragului de 100 milioane euro, aceasta fiind conditionata de noi achizitii. De asemenea, reprezentantii MedLife estimeaza o crestere a profitului operational, pana la 17 milioane euro, respectiv un avans de 31% fata de 2014.

Actionarii MedLife sunt familia Marcu, fondatoarea companiei - 51%, fondul de investitii Value4Capital (fostul SGAM - Societe Generale Asset Management) - 36,25%, si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale - 12,75%. Fondul de investitii va iesi insa din actionariatul companiei. Mihai Marcu a anuntat in luna martie ca finalizarea tranzactiei este estimata pentru iulie sau august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri