Bulgaria si Romania vor incepe sa cumpere impreuna medicamente scumpe la sfarsitul lui 2015, cu scopul de a obtine preturi mai bune la cantitati mari, a anuntat duminica ministrul bulgar al Sanatatii Petar Moskov, relateaza site-ul Novinite.com.

Moskov a declarat ca Sofia si Bucurestiul vor incerca sa convinga si alte tari europene sa se alature acestei "uniuni farmaceutice", ulterior. El a notat ca achizitionarea de medicamente va fi negociata de catre Ministerul Sanatatii si a adaugat ca autoritatile vor cauta cele mai mici preturi posibile, potrivit Mediafax.

Ministrul bulgar al Sanatatii, citat de postul de radio Darik, a recunoscut insa ca ministerul va achizitiona medicamente generice. El a declarat ca, prin schimbarea politicii cu privire la produsele farmaceutice, se opune cheltuirii nechibzuite a unor fonduri in valoare de un miliard de leva (peste 511,3 miliioane de euro).

Moskov a mai declarat ca Fondul bulgar pentru asigurari de sanatate va semna contracte doar cu spitale care pot oferi pacientilor tratament complet.

Ministrul a anuntat totodata ca optiunea privatizarii unor spitale va fi repusa pe agenda. El a subliniat ca pacientilor li se va permite sa efectueze plati suplimentare pentru tratamente prin intermediul fondurilor de asigurari si ca acestia nu vor putea sa plateasca spitalelor in mod direct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri