In maxim doua saptamani, pretul la produsele din carne ar putea inregistra o crestere de circa 10%, din cauza preturilor ridicate atat la materia prima cat si la utilitati
Asociatia Romana a Carnii(ARC) a anuntat, marti, ca procesatorii vor majora pretul produselor din carne, principala cauza fiind costul ridicat al materiei prime, care a inregistrat o crestere de pana 25 %-30% in aceasta vara.

"O multitudine de factori au condus la decizia de majorare a preturilor la preparatele din carne, printre care pretul materiei prime si cel al energiei electrice", a declarat pentru NewsIn, presedintele Asociatiei Romane a Carnii(ARC), Sorin Minea. Acesta a precizat ca in aceasta perioada se poate discuta despre cel mai mare pret al carnii din ultimii ani.

"Tinand cont de faptul ca materia prima reprezinta aproximativ 50-70 % din compozitia preparatelor din carne, pe baza scumpirii carnii cu pana la 25%, se poate vorbi o crestere de circa 10% la produsele din carne", au declarat surse din industria de procesare a carnii.

Producatorii de carne ini contrazic insa pe procesatori si spun ca isi vand marfa chiar mai ieftin decat anul trecut. " Pretul carnii a ramas constant in acest an, procesatorii pot afirma orice, insa nu este adevarat", a spus presedintele Patronatului Producatorilor de Carne, Gheorghe Caruz.

Acesta a aratat ca un producator vinde in prezent un kilogram de carne de porc cu maxim 75.000 lei vechi, in timp ce anul trecut se putea ajunge si la 95.000 lei vechi pentru un kilogram. Totusi, a precizat Caruz, carnea de porc din Romania este un pic mai scumpa fata de cea din pietele europene.

Procesatorii justifica acesta majorare a preturilor, argumentand ca este singura cale de supravietuire. De asemenea, ei solicita sprijinul autoritatilor, anume anularea taxei vamale la carcasa de porc. Scumpirea anuntata se va resimti la nivelul consumatorului in maxim doua saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri