Compania Nationala Posta Romana a inregistrat, in primele patru luni ale acestui an, un profit net de 18,7 milioane de lei (4,16 milioane de euro), ca urmare a cresterii veniturilor cu 3,1% fata de perioada similara a anului trecut.

De asemenea, compania a anuntat ca a incheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), dupa cinci ani de pierderi. Veniturilor totale inregistrate in perioada ianuarie - aprilie 2015 se ridica la 391 de milioane de lei, in crestere cu 11,7 milioane de lei fata de perioada similara a anului trecut. Cheltuielile au crescut cu 16,7 milioane de lei, ca urmare a majorarii salariale implementate la finalul lui 2014. Cu toate acestea, mentinerea cheltuielilor (371 de milioane de lei) sub nivelul veniturilor a facut posibila obtinerea unui profit brut de 19,5 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al Postei Romane, scrie Mediafax.

"Pastrarea constanta a veniturilor din serviciile postale clasice continua sa fie o provocare, insa intrarea Postei Romane in competitia proiectelor mari, strategice, s-a dovedit a fi o decizie profitabila. Astfel, in timp ce veniturile din posta de scrisori sau din vanzarile de marfuri continua trendul descendent, incheierea unor contracte cu operatori din zona transferului de bani sau cel de distributie a cardurilor de sanatate au adus incasari importante. In perioada urmatoare, dorim sa intensificam legaturile comerciale cu actori mari din zona de retail sau banking si sa ne intarim pozitia pe segmentul de e-commerce si de asigurari", a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.

Adunarea Generala a Actionarilor Posta Romana a aprobat, la sfarsitul lunii mai, executia bugetului de venituri si cheltuieli aferent anului 2014, precum si situatiile financiare ale companiei si repartizarea profitului net pentru anul trecut. Astfel, operatorul national de servicii postale inregistra, la 31 decembrie 2014, o cifra de afaceri de 1,12 miliarde de lei si un profit net de 22,8 milioane de lei. Dupa stabilirea provizioanelor, suma de 22,6 milioane de lei ramasa din profitul net va acoperi pierderea contabila din anii precedenti.

Posta Romana este o companie nationala infiintata conform Legii 31/1990. Posta Romana a contribuit, in 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o suma-record in conditiile disponibilizarilor operate in anii trecuti si care au redus contributiile din impozitul pe salarii. Peste 22% din aceasta suma reprezinta TVA aferenta contractelor comerciale incheiate in cursul anului 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri