Elefant.ro: Brandul cel mai cautate este LEGO

Elefant.ro: Brandul cel mai cautate este LEGO

Brandul de jucarii cu cea mai mare cautare pe Elefant.ro este LEGO. Retailerul are in oferta peste 520 de produse cu diverse teme pentru copii, dar si pentru adulti, de la celebrele serii inspirate din filmele The Hobbit si Star Wars, pana la seturile LEGO Duplo dedicate copiilor de cinci ani sau seturile preferate de fetitele mai mari - LEGO Friends sau de baieti - LEGO City.

"Ceea ce am observat in primele luni ale anului 2015 este ca, pe langa LEGO, de un interes tot mai mare se bucura noul magazin Disney de pe elefant.ro realizat impreuna cu Disney Romania. In aceasta categorie, se gasesc nu doar figurine sau jocuri inspirate din cele mai populare povesti Disney, dar si costume de carnaval, imbracaminte si incaltaminte tematice, rechizite si ghiozdane cu personajele preferate. Peste 800 de produse inspirate din povestile Disney sunt listate pe Elefant.ro", spune Alen Todorov, head of marketing in cadrul Elefant.ro.

Pe de alta parte, preturile jucariilor difera in functie de categoria din care fac parte.

"Spre exemplu, unii retaileri considera cartile de colorat drept jucarii, acestea prezentand cu interes foarte mare pentru publicul din Romania. Pretul unei carti de colorat incepe de la 1,28 lei si poate ajunge pana la 79,90 lei. Una dintre cele mai scumpe jucarii este o masinuta legendara Cart Dakar Air la pretul de 1.310 lei, redus de la 1.541 lei. Masina poate fi condusa de cei mici, este dotata cu sistem de frane, pedalier si anvelope cu camere", mai spune Todorov.

Diverta: Cele mai vandute sunt jucariile de brand si cele cu licenta

Diverta: Cele mai vandute sunt jucariile de brand si cele cu licenta

Cele mai vandute jucarii in reteaua de magazine Diverta, sunt cele de brand (Lego, Hasbro, Mattel) sau cele cu licenta (Violetta, Frozen, Sophia, Mickey & Minnie etc).

“La nivel de categorie de jucarii se vand foarte bine cele creativ-educative, jucariile pentru fetite, instrumentele muzicale, seturile de activitati, trenuletele si masinutele multifinctionale, unde Diverta a incercat o diferentiere fara de oferta existenta in piata prin realizarea de importuri proprii. O alta categorie importanta in vanzari este cea a jocurilor de societate (Catan, Ubongo, Urzeala tronurilor etc), insa aceste nu pot fi considerate produse dedicate strict copiilor”, explica reprezentantii lantului de librarii.

Cea mai ieftina jucarie listata pe www.dol.ro, magazinul online al Diverta, este o Minifigurina Buburuza, de 1,1 lei.

“Avand in vedere ca in perioada primavara-vara, oferim clientilor o gama foarte diversificata de jucarii pentru exterior (casute pentru curte cu licente, topogane, trotinete, triciclete), cea mai scumpa jucarie este una din categoria celor de exterior, un ATV Electric Injusa 1.425 de lei”, mai spune oficialii Diverta.

eMag: Tricicleta cu roti din metal, preferata parintilor

eMag: Tricicleta cu roti din metal, preferata parintilor

Cea mai vanduta jucarie in prima jumatate a anului pe eMag, cel mai mare retailer online din Romania, a fost tricicleta pentru copii DHS, cu roti de metal.

"Este singurul model din piata ale carui roti sunt din metal (toate celelalte triciclete au roti din plastic), si parintii il aleg pe acesta din motive de rezistenta. In topul vanzarilor eMag se afla si seturile de constructie, LEGO Ninjago Spargator de piatra 70747, cu un total de peste 250 de bucati vandute in primul semestru din acest an. Si jocurile de societate Board game Game of Thrones au inregistrat vanzari foarte bune (peste 300 de bucati in primele luni ale anului 2015). Odata cu sfarsitul sezonului trecut, vanzarile produsului au inregistrat cresteri mari in toata piata, astfel ca stocurile au fost epuizate", afirma Gabriel Navirgeac, senior category manager toys eMag.

Cea mai ieftina jucarie la eMag este Minifigurina collectable Zomlings, pretul acesteia fiind de 2,99 de lei. Pe de alta parte, cea mai scumpa jucarie la eMag este Automodelul electric HPI Ken Block,o jucarie electrica care costa 1.980 de lei.