Flamingo International, grupul de distributie a produselor electrocasnice, electronice si IT, a inaugurat miercuri seara la Bucuresti cel mai mare magazin Flanco World din tara, in urma unei investitii de doua milioane euro.
Magazinul Flanco World este deschis in cadrul Galeriei Mobexpert Baneasa, are o suprafata de 3.500 metri patrati si comercializeaza o gama de peste 2.500 de produse.

Magazinul Flanco World este deschis in cadrul Galeriei Mobexpert Baneasa, are o suprafata de 3.500 metri patrati si comercializeaza o gama de peste 2.500 de produse.

Amplasarea primului magazin Flanco World din Bucuresti in aceasta locatie nu este deloc intamplatoare. Orasul se extinde spre nord iar zona Baneasa devine astfel dintr-un teren viran in urma cu doar cateva luni, una dintre cele mai importante zone comerciale din Bucuresti, a declarat directorul de marketing Flamingo International,Violeta Sarbu.

Pana la sfarsitul acestui an compania va mai deschide alte doua magazine Flanco World, de peste 2.000 metri patrati fiecare, iar reprezentantii Flamingo prevad deschiderea a minimum patru magazine Flanco World anual pe termen mediu.

Flanco World este un concept dezvoltat de Market Value, companie franceza de branding, specializata in identitate vizuala si in concepte de magazine. Conceptul Flanco World presupune magazine cu suprafete cuprinse intre 1.800 si 3.000 metri patrati amplasate in orase mari si medii, in centre de retail usor de accesat, alaturi de alte puncte de interes.

Primul magazin Flanco World s-a lansat in noiembrie 2005 in Brasov, acum fiind prezent si in Constanta, Oradea si Bucuresti.

La nivelul grupului continua procesul de integrare a retailerului Flanco, inceput in luna mai a acestui an. Sediile centrale Flamingo si Flanco functioneaza impreuna, fuziunea de personal a fost finalizata, iar oferta magazinelor Flanco a fost imbogatita cu produse comercializate anterior numai in reteaua Flamingo.

Grupul Flamingo International cuprinde cinci lanturi de retail: Flanco, Flanco World, Flamingo, Flamingo Computers si Future Shop. Lanturile de retail comercializeaza produse IT&C, electronice si electrocasnice atat in Romania, cat si in Bulgaria si Serbia-Muntenegru.

Grupul tinteste o cifra de afaceri de 160 milioane de euro in 2006, respectiv o cota de piata de 20%, desi piata de retail in Romania a inceput anul in scadere. Principalii jucatori concurenti pe piata de profil din Romania sunt Altex si Domo.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri