Dedeman, cel mai mare retailer specializat in bricolaj la nivel local, deschide vineri, 10 iulie, noul magazin din Suceava, o relocare practic a primului spatiu comercial pe actualul format (de mai mari dimensiuni) al lantului de magazine.

Situat pe Calea Unirii, noul magazin, cu o suprafata de circa 14.000 mp, il inlocuieste pe cel de la iesirea spre Scheia, primul magazin de mari dimensiuni al companiei, deschis in 2003, care avea o suprafata de circa 6.000 de mp. Conform datelor Dedeman, primul spatiu comercial deschis de retailer la nivel local a fost in Iasi si avea o suprafata de circa 2.000 mp.

Mai spatioasa si mai moderna, cu o suprafata de doua ori mai mare, o parcare de 370 de locuri si de doua ori mai multe produse, constructia a presupus o investitie de 13 milioane de euro si o suplimentare a numarului de angajati, care a ajuns astfel la 206.

“Suntem preocupati sa aducem la standardele noastre de astazi fiecare magazin care a fost inaugurat cu mai multi ani in urma. Atunci cand acest lucru nu mai este posibil, decizia firesca este relocarea”, a declarat Dragos Paval, presedinte Dedeman.

In acest an, Dedeman si-a propus sa mai deschida inca trei sau patru magazine.

Capitala se pare ca va fi epicentrul investitiilor pentru Dedeman in 2015. Dupa deschiderea magazinului de peste 18 milioane de euro de pe bulevardul Theodor Pallady, Dedeman mai are in lucru o unitate in zona Pantelimon - Vergului, pe un teren pe care l-a cumparat de la familia Prigoana in cursul anului trecut si pentru care lucrarile deja au demarat.

Dedeman a achizitionat in toamna anului trecut un teren de 3 hectare in zona Pantelimon, unde retailerul a demarat deja constructia pentru un al cincelea spatiu comercial din Capitala. In prima parte a lui 2015, fratii Paval au achizitionat tot de la familia Prigoana un teren situat in orasul Pantelimon, despre care se spune ca ar urma sa deserveasca cel mai probabil unui depozit logistic al companiei pentru regiunea Bucurestiului si imprejurimile Capitalei.

Tot pe lista Dedeman s-ar mai afla in negociere achizitionarea unui teren de 50.000 de metri patrati in zona Baneasa, chiar langa magazinul IKEA, spatiu pentru care Dedeman ar urma sa plateasca nu mai putin de 16 milioane de euro. Potrivit surselor din piata, terenul din zona de Nord a Capitalei ar avea ceva probleme de natura legislativa, fiind motivul pentru care inca nu au fost demarate inca lucrarile.

In ceea ce priveste planurile investitionale la nivel national, pe langa relocarea din Suceava, Dedeman va mai deschide in aceasta vara si un nou magazin in Timisoara.

Desi in 2014, un an extrem de atipic pentru piata de bricolaj, reprezentantii Dedeman sustineau ca mizeaza pe un avans al afacerilor de cel mult 10%, business-ul companiei a crescut cu aproape 30%, pentru anu in curs previziunile se pastreaza in linie cu cele de anul trecut, seful Dedeman estimand un avans de cel mult 10% al afacerilor. "Mizam pe o crestere de 8% in acest an. Gandim pragmatic. Si in 2014 ne bugetasem o crestere tot de pana in 10%, insa a fost un an foarte bun, mult peste asteptari, ceea ce ne-a asigurat o crestere solida de 26%, la peste 760 de milioane de euro"

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri