Practica pune de cele mai multe ori la incercare teoria. De aceea, 3M - producator la nivel global de Echipament Individual de Protectie, in colaborare cu Ansell – producator la nivel international de echipament pentru protectia mainii, a lansat in luna Aprilie 3M Professional Safety Community. Gandita ca o confruntare a profesionistilor din domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca, 3M Professional Safety Community este o serie de evenimente practice, interactive, organizate la nivel national.

3M Professional Safety Community aduce impreuna reprezentanti din domeniul Sanatatii si Securitatii in Munca ai companiilor care activeaza in industrie, inspectori teritoriali de munca, medici specializati in medicina muncii, firme de consultanta, producatori de echipamente de protectie. Scopul acestei comunitati este de a dezvolta un dialog constructiv si bogat in idei si bune practici. Prin schimb de experienta si informatii utile, fiecare dintre cei implicati contribuie la imbunatatirea calitatii vietilor oamenilor prin preventie si protectie.

Ce aduce nou acest concept?

Participantii la aceste ateliere isi pun in aplicare cunostintele si primesc recunoastere din partea comunitatii. Ei sunt impartiti si lucreaza in echipe, fiind provocati sa gaseasca cele mai bune solutii pentru studiile de caz repartizate, studii de caz cu aplicatii reale din industrie, urmand ca la finalul evenimentului sa isi prezinte la scena deschisa ideile. Tematica principala a evenimentului o reprezinta selectarea corecta a echipamentului individual de protectie si implementarea acestuia in randul celor care au nevoie de protectie la locul de munca si a celor care sunt expusi la diverse riscuri.

“Cum putem proteja sanatatea colegului de la vopsitorie sau sudura pentru ca acesta sa se intoarca sanatos acasa la familie?” Aceasta este doar una din provocarile cu care s-au confruntat profesionistii din domeniul sanatatii si securitatii in munca la evenimentele 3M Professional Safety Community organizate in Timisoara, Galati, Cluj si Constanta in perioada aprilie-iunie.

“Evenimentul organizat de compania 3M, in colaborare cu Ansell, a iesit din tiparele clasice ale prezentarilor de produse. Modul inedit de a crea o interactiune intre invitati, respectiv intre organizatori si invitati, prin acele studii de caz, a creat o atmosfera destinsa si astfel am putut compara si evalua produsele puse la dispozitie in functie de necesitatile de zi cu zi ale specialistilor SSM din diferite domenii de activitate, beneficiind totodata si de sfaturi de la cei care ne pun la dispozitie aceste echipamente.” Teodor Paiusan, Responsabil HSE, Huf Romania, Arad.

"Evenimentul organizat de 3M a provocat specialistii SSM, veniti din diferite domenii de activitate, sa lucreze in echipe pentru a solutiona studiile de caz prezentate.

Astfel, avand la indemana echipamente de protectie puse la dispozitie de producatorii 3M si Ansell si beneficiind de sfaturile acestora, fiecare echipa a gasit cele mai bune solutii pentru securitatea si sanatatea lucratorilor." Maria Ursu HSE Engineer, TRW.
Maratonul preventiei si protectiei la locul de munca continua. In aceasta toamna 3M Professional Safety Community va ajunge si in alte orase, lansand provocarea sigurantei catre comunitatea locala de profesionisti din domeniul sanatatii si securitatii in munca. Daca sunteti interesati sa aflati mai multe informatii sau vreti sa va inscrieti pe lista de participare la 3M Professional Safety Community, puteti contacta 3M printr-un e-mail catre Diana Tuca, dtuca@mmm.ro, 3M Romania.

www.sigurantapersonala.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri