Bebe Tei, brandul care apartine celei mai mari farmacii din Romania in ceea ce priveste vanzarile per unitate – Farmacia Tei, va deschide in luna august al doilea magazin pentru copii din Romania in centrul comercial Sun Plaza din cartierul Berceni.

Noul spatiu comercial destinat copiilor se intinde pe o suprafata de 2.000 mp si reprezinta o investitie importanta, conform datelor reprezentantilor companiei.

“Deschiderea spatiului din Sun Plaza a necesitat o investitie de 900.000 de euro, fiind pentru noi un prim pas spre dezvoltarea retelei la nivel local, dupa spatiul detinut in zona cartierului bucurestean Tei”, a declarat Catalin Maftei, omul din spatele platformei online si a intregului proces de achizitie pe Internet pentru magazinele Bebe Tei si Farmacia Tei.

Prin deschiderea magazinului BebeTei, cel mai mare magazin destinat bebelusilor, Sun Plaza isi consolideaza pozitia dominanta in zona de Sud a Capitalei.

BebeTei, investitii de peste 1,5 mil. euro in doua noi magazine

Ca parte a expansiunii la nivel local, reprezentantii Farmaciei Tei si a Bebe Tei si-au propus ca in 2015 sa isi canalizeze eforturile investitionale in extinderea magazinelor pentru copii, grupul avand bugetata suma de peste 1,5 milioane de euro pentru doua noi spatii comerciale.

“Ne-am propus sa deschidem inca un magazin Bebe Tei in Bucuresti, spatiu care cel mai probabil se va situa intr-un mare centru comercial din Capitala, insa aceasta decizie o vom lua curand, fiind o chestiune de doar cateva zile. Pe langa acest magazin mai luam in calcul si o a doua unitate pe care sa o deschidem in acest an, bugetul total de investitii depasind 1,5 milioane de euro”, spunea Catalin Maftei, intr-un interviu acordat wall-street.ro la inceputul acestui an.

Intrucat planul investitional deschiderii noului magazin din Sun Plaza s-a intins pe o perioada mai lunga, reprezentantii Bebe Tei au decis amanarea urmatorului centru comercial pentru inceputul anului viitor, pe lista lantului de magazine pentru copii fiind un nou spatiu intr-un centru comercial din Capitala.

„Planuim sa continuam planul investitional si sa deschidem un nou spatiu de vanzare tot intr-un centru comercial din sectorul 1 al Capitalei. Urmarim cu interes aceasta zona, iar bugetul s-ar ridica undeva la peste 600.000 de euro”, a mai spus Catalin Maftei.

Afacerile Bebe Tei au crescut anul trecut cu circa 30%, de la 4,8 milioane euro, la circa 6 milioane de euro.

Tranzactia a fost intermediata de CBRE, companie care se ocupa cu administrarea centrului comercial Sun Plaza incepand cu anul 2013. Sun Plaza ofera peste 130 de magazine internationale si locale precum: Cora, H&M, Zara, optiuni de divertisment asigurate de Cinema City, o zona dedicata pentru bowling, o terasa de vara aflata la inaltime si restaurante cu bucatarie variata.Sun Plaza detine o suprafata inchiriabila de 81.000 mp si are o capacitate de 2.000 de locuri de parcare gratuite.

Povestea business-urilor Farmacia Tei si Bebe Tei a inceput in anii 2003 – 2004, atunci cand Roxana Maftei si Catalin Maftei puneau bazele MamaNatura.ro, una dintre primele farmacii naturiste tip “Plafar” cu vanzari online, asta pentru ca la ceva mai mult de 10 ani sa devina un reper pentru multe business-uri din farma.

Business-urile Farmacia Tei si Bebe Tei sunt administrate de catre Roxana Maftei (foto stanga) si Irina Ciubotaru (foto dreapta).

Roxana Maftei si fratele sau Catalin nu au mizat pe o expansiune teritoriala, limitandu-se doar la avantajul unei pozitionari strategice in Capitala, in zona cartierului Tei. Cu un singur punct de lucru, un spatiu cat un apartament de 4 camere, in care a functionat vreme de cativa ani si cu o platforma online care a crescut puternic din anul 2009, business-ul Farmacia Tei a ajuns astazi un exemplu pentru multe farmacii, inclusiv pentru lanturile mari de pe piata.

“Anul 2009 a fost primul in care am lansat platforma online pentru farmacie, practic prima oara cand am introdus produse in stoc. Inceputurile au fost timide, dar am crescut organic atat pe segmentul comertului online, dar si pe cel fizic, reusind sa imbinam cu succes cele doua segmente ale afacerii”, a declarat Catalin Maftei.

Cu o crestere care s-a simtit imediat pentru business-ul farmaciei, actionariatul companiei a decis sa isi extinda prezenta in zona Tei si sa deschida o farmacie intr-un spatiu de 500 de metri patrati anul trecut, care astazi numara nu mai putin de 15 case de marcat si se pregateste sa inaugureze si case speciale pentru livrarile online.

Citeste povestea celei mai mari farmacii din Romania o poti citi aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri