Profitul net al Ryanair Holdings a crescut cu 25% in primul trimestru fiscal incheiat in iunie, la 245,1 milioane de euro, de la 196 milioane de euro in urma cu un an, compania anticipand ca rezultatul pe ansamblul anului va fi la nivelul superior al estimarilor, relateaza Bloomberg.

Potrivit companiei, profitul anului fiscal 2016 va fi cuprins intre 940-970 milioane de euro. Ryanair va reduce numarul aeronavelor consemnate la sol in timpul iernii, intentionand sa atraga pasageri de la operatori precum Deutsche Lufthansa, cu noi curse in Germania, Suedia si Israel, incepand din 2015, scrie Mediafax.

"Este o vara buna, rezervarile sunt ridicate (...) dar suntem precauti pentru iarna. Vizibilitatea in privinta rezervarilor este foarte limitata", a declarat directorul financiar Neil Sorahan. Ryanair a inregistrat o rata de ocupare a avioanelor de 92% in primul trimestru, iar compania se va concentra in continuare pe ocuparea curselor, in loc de mentinere a randamentelor.

Numarul de pasageri a crescut cu 16%, la 28 de milioane de persoane. Ryanair a majorat tinta de trafic pentru anul fiscal 2016 cu 3 milioane de persoane, la 103 milioane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri