Peste 250 de angajati ai Termocentralei Mintia protesteaza in fata sediului societatii fata de intentia administratiei Complexului Energetic Hunedoara de a reduce din drepturile angajatilor prin viitorul contract colectiv de munca.

Peste 250 de angajati ai Termocentralei Mintia au declansat un protest spontan in fata sediului, principala revendicare fiind pastrarea drepturilor prin viitorul contract de munca, in aceste zile avand loc negocieri in acest sens intre reprezentantii sindicali si administratia Complexului Energetic Hunedoara, scrie Mediafax.

"La protest participa peste 250 de salarati din schimburile I si III, dar si oamenii care au venit din timpul liber. Principala nemultumire este ca administratia doreste sa reduca din drepturile salariatilor la negocierile pentru noul contract colectiv de munca", a declarat vicepresedintele Sindicatului Muntele, Cristian Istoc.
Liderul sindical sustine ca angajatii Termocentralei Mintia asigura permanenta, astfel ca protestul declansat nu afecteaza procesul de productie.

Actualul contract colectiv de munca de la CEH va expira pe 1 august, iar administratia CEH si Sindicatul Muntele nu au ajuns inca la un consens referitor la un nou contract.

"Noi nu dorim decat prelungirea vechiului contract colectiv de munca si nu cerem alte drepturi suplimentare", a mai declarat vicepresedintele Sindicatului Muntele.

Cristian Istoc mai spune ca administratia CEH invoca faptul ca nu sunt bani pentru mentinerea facilitatilor prevazute in contractul colectiv de munca de anul trecut. Daca nu se incheie un nou CCM pana la 1 august, atunci salariatii vor beneficia numai de drepturile prevazute in contractul individual de munca, ce prevede doar salariul negociat si sporurile, fara alte beneficii cum ar fi, de exemplu, primele sau transportul gratuit.

Protestatarii mai cer o intalnire intre liderii sindicali si cu directorul CEH, Viorel Stancu, la care sa participe si prefectul judetului Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu.

Peste 200 de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara au protestat si in luna mai, in curtea Termocentralei Mintia, fata de neacordarea ajutorului de stat de 167 milioane de lei, printre revendicari fiind si crearea unei strategii energetice care sa cuprinda termocentralele Mintia si Paroseni.

Complexul Energetic Hunedoara, cu sediul la Petrosani, judetul Hunedoara, detine o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania si are aproximativ 6.500 de angajati.

Sursa foto: Juan G. Aunion / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">proteste, shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri