Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producatori de energie din Romania, va angaja prin licitatie o companie de consultanta care sa elaboreze un plan de restructurare si sa analizeze inclusiv cu cate grupuri sa ramana in functiune compania de stat.

Potrivit estimarilor membrilor Consiliului de Supraveghere, contractul cu aceasta companie de consultanta s-ar putea ridica la aproximativ un milion de euro, a declarat marti Ion Petroniu, director Divizia Strategii Dezvoltare la Complexul Energetic Oltenia, scrie Mediafax.

Oficialul complexului energetic spera ca aceasta licitatie sa fie aprobata de Consiliul de Supraveghere in sedinta din 4 septembrie. El a subliniat ca alte disponibilizari nu vor mai avea loc la companie, intrucat s-a incheiat deja o etapa in acest sens, 2.000 de angajati fiind concediati.

"Va urma elaborarea unui plan de restructurare, reorganizare si eficientizare a companiei. Acest plan va fi facut de un plan de o companie specializata de consultanta. Compania de consultanta o vom alege printr-un proces de achizitie publica si va face o analiza diagnostica a societatii si va propune niste masuri de restructurare, reorganizare in functie de capacitatea de a intra pe piata de energie, de competitivitate si de pastrare a unui prag de profitabilitate. Noi, prin caietul de sarcini, am facut solicitarea ca sa se trateze doua aspecte: un aspect tine de asigurarea sigurantei nationale. Noi va trebui sa stim daca mai e nevoie de carbune pentru asigurarea acestei sigurante nationale din punct de vedere energetic. Si atunci va trebui sa dimensioneze capacitatile de productie sub acest aspect. Daca se pune problema ca autoritatile decid ca nu mai e nevoie ca societatea sa asigure siguranta nationala, atunci va trebui sa tratam ca si abordare alt aspect, al profitabilitatii. Si din acest punct de vedere vor dimensiona capacitatile de productie doar pentru a fi competitiv si pentru a asigura profitabilitatea", a spus Petroniu.

Complexul Energetic Oltenia are in prezent circa 15.000 de angajati. Producatorul de energie detine 12 grupuri, cu o putere instalata totala de 3.600 MW, din care functionali sunt doar 3.000 MW. Doua grupuri din cele 12 nu functioneaza - blocul 5 de la Rovinari, oprit pentru modernizare, si altul a carui activitate va fi reluata in septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri