Cele sapte combinate siderurgice integrate din industria romaneasca nu vor mai primi nici un fel de ajutoare de stat pana la sfarsitului anului 2008, a anuntat Petre Ianc, director in Ministerul Economiei si Comertului, responsabil pe probleme siderurgice. Valoarea totala a ajutoarelor de stat pentru restructurare acordate acestor societati, in perioada 1993-2004, se ridica la circa 50.000 miliarde lei, a precizat Ianc.

"In privinta conditiilor strict monitorizate pentru a activa sau nu clauza de amanare a aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana se numara respectarea angajamentelor asumate de a nu acorda sau plati ajutoare de stat combinatelor siderurgice in perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2008. Ne propunem sa avem o siderurgie romaneasca in care companiile sa fie aliniate la standardele UE. Pentru aceasta, companiile si-au asumat o serie de investitii tehnice, de 430 milioane dolari, si de mediu, de 138 milioane dolari", a explicat ministrul Economiei, Ioan Codrut Seres. In prezent, in Romania exista circa 31 de societati ce activeaza in domeniul siderurgic, din care fac parte si cele sapte combinate integrate. Cele 26 de societati din domeniu pot cere ajutor de stat, care li se poate acorda, in conditiile legislatiei in vigoare.

In 2008, siderurgia romaneasca va avea, potrivit afirmatiilor lui Petre Ianc, capacitati de productie de noua milioane tone otel lichid si noua milioane tone capacitati de laminare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri