Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit 1.397 de proiecte in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, valoarea acestora fiind de 103,78 milioane euro.

Cele mai multe cereri de finantare, 1.041, au fost depuse pentru Submasura 6.1 ",Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri". Valoarea totala nerambursabila, cumulata, pentru toate proiectele, depuse prin aceasta submasura, este de 44,36 milioane de euro, scrie Mediafax.

De asemenea, o alta submasura care a atras interes a fost 4.1 "Investitii in exploatatii agricole". AFIR a primit 121 de proiecte, dintre care 103 privesc sectorul vegetal. Valoarea totala nerambursabila a celor 121 de proiecte se ridica la 53,54 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor pentru Submasura 6.1 cat si pentru submasura 4.1 a fost deschisa in 25 martie.

Pentru Submasura 19.1 "Sprijin pregatitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locala" au fost primite 178 de cereri de finantare conforme in valoare totala de 2,44 milioane de euro. Sesiunea de primire a proiectelor aferente acestei submasuri a fost deschisa in perioada 25 martie 2015 - 5 iunie 2015.

Totodata, AFIR va deschide in cursul lunii septembrie o noua sesiune pentru depunerea proiectelor aferente submasurii 7.2 "Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica" si submasurii 7.6 "Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural".

Aceasta noua sesiune de primire de proiecte destinata infrastructurii rurale va avea loc in paralel cu reevaluarea a peste 200 de proiecte depuse de autoritatile locale prin Masura 125 "Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii" si Masura 322 ",Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale", din cadrul PNDR 2007 - 2013, ca urmare a acordului primit de la Comisia Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri