Premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Renault, Louis Schweitzer, au inaugurat ieri Centrul de Export CKD Logan, care va furniza colectii de subansambluri pe plan mondial.
Dacia a mai bifat un eveniment important in "era Renault", o data cu inaugurarea Centrului de Export CKD (Completely Knocked Down) Logan de la Mioveni, cel mai mare centru al grupului Renault. Acesta a fost construit pentru expedierea de colectii de subansambluri catre centrele de asamblare din lumea intreaga ale deja celebrului model.

PREMIER.

La festivitate au fost prezenti presedintele Renault, Louis Schweitzer, si premierul Calin Popescu Tariceanu, care au inaugurat centrul. Acesta din urma s-a declarat incantat de evolutia Dacia din ultimii ani si spera ca reusita constructorului de la Pitesti in colaborare cu Renault sa fie un exemplu pentru investitorii straini. "Grupul Renault a dovedit ca o investitie solida in Romania poate conduce la succes, generand, in acelasi timp, un curent favorabil in industria auto. Dacia este un proiect care nu si-a epuizat inca intregul potential, Centrul CKD urmand sa contribuie la impunerea marcii pe pietele occidentale", a punctat primul- ministru.

Investitia celor de la Dacia in complexul de la Mioveni s-a ridicat la aproximativ 18 milioane de euro, constructia fiind ridicata in 12 luni. Suprafata acoperita este de 35.000 de metri patrati si s-ar putea sa se extinda la 60.000 in viitor. Volumul total de componente expediate va atinge 300.000 de metri cubi la sfarsitul acestui an, iar pentru urmatorii ani se preconizeaza triplarea acestuia. In cadrul Centrului CKD vor fi angajate peste 300 de persoane in 2005, tarile unde vor fi exportate colectiile de piese fiind Rusia, Maroc si Columbia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri