Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va face plangere penala impotriva lui Alin Goga, director adjunct de investitii la regionala Craiova, pe care il acuza de "abuz in serviciu contra intereselor publice", dupa declaratii privind autostrada Orastie - Sibiu

Goga a vorbit vineri la postul Realitatea TV despre situatia executiei lucrarilor la autostrada Orastie - Sibiu, lot 3, insa compania de stat anunta printr-un comunicat ca acesta, prin atributiile detinute la DRDP Craiova nu are posibilitatea sa se informeze corect asupra desfasurarii unui proiect pe care nu il are in derulare, scrie Mediafax.

"Alin Goga, prin pregatirea sa profesionala, jurist, nu are competentele profesionale emiterii unui punct de vedere tehnic si economic cu privire la executia lucrarilor unui proiect de infrastructura. De asemenea, prin atributiile pe care le are la DRDP Craiova, nu are posibilitatea sa se informeze corect asupra desfasurarii unui proiect pe care nu il are in derulare. Referitor la afirmatiile facute de persoana intervievata in legatura cu inexistenta autorizatiilor pentru executia lucrarilor pe acest tronson de autostrada, mentionam ca autorizatiile de constructie si de mediu pentru corpul de autostrada au fost obtinute inca din anul 2012", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Potrivit oficialilor CNADNR, remedierea defectelor in cazul respectivului tronson de autostrada se face conform contractului pe riscul si cheltuiala antreprenorului. Compania mentioneaza ca potrivit prevederilor contractuale CNADNR SA dispune in prezent de posibilitatea executarii garantiilor de buna executie si de retinere valabile pana in 2017.

"In concluzie, urmare afirmatiilor mincinoase si denigratoare, Alin Goga incearca sa creeze aparenta unei culpe a CNADNR SA, favorizand cele doua firme private (Antreprenorul si Consultantul) avand in vedere existenta unor litigii cu acestia, drept pentru care CNADNR SA va formula plangere penala pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice impotriva juristului Alin Goga", se mai arata in comunicat.

Directorul adjunct de investitii din cadrul regionalei Craiova a CNADNR, aflat in prezent in concediu, urmeaza sa fie cercetat disciplinar dupa ce a participat la mai multe emisiuni televizate, unde a afirmat ca autostrada Orastie-Sibiu trebuie inchisa si reconstruita, dar si ca exista o risipa de bani in cadrul institutiei. CNADNR a anuntat ca lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie, inaugurat in noiembrie 2014, va fi inchis traficului de luni, intre Saliste si Cunta, din cauza unor crapaturi in asfalt, reprezentantii CNADNR spunand ca problemele au aparut din cauza "executiei necorespunzatoare a lucrarilor".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri