Oil Terminal a fost obligata de Tribunalul din Constanta sa suspende articolul nr. 2 al AGA din 26 mai 2006, care facea referire la modul in care vor fi distribuite dividendele pe 2005 catre Fondul Proprietatea, potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti.
"Instanta consfinteste, odata in plus, intrarea in legalitate a raporturilor dintre Fondul Proprietatea si societatile in care acesta detine participatii. Nu putem decat sa speram ca va fi un exemplu de urmat si pentru celelalte instante. Ne bucuram ca s-a facut un prim pas spre legalitate", a declarat, joi, pentru NewsIn, presedintele Fondului Proprietatea, Alexandru Paunescu. Totodata, instanta a respins cererea de interventie in interes propriu a Ministerului Economiei si Comertului ca fiind nefondata, se spune in comunicat, informeaza NewsIn.

Instanta a admis cererea Fondului Proprietatea, prin sentinta din data de 06.09.2006. Aceasta dispune suspendarea executarii art.2 alin.1 din Hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor S.C. Oil Terminal S.A. nr.1/26.05.2006, pana la solutionarea cauzei ce face obiectul dosarului nr.4386/COM/2006 al Tribunalului Constanta.

Prin dosarul amintit, Fondul Proprietatea chema in judecata S.C. Oil Terminal S.A., in vederea anularii hotararii adunarii generale a actionarilor prin care s-a decis distribuirea dividendelor in totalitate catre Ministerul Economiei si Comertului.

Fondul Proprietatea a solicitat instantei anularea deciziei nr. 2, adoptate in Adunarea generala a actionarilor din data de 26 mai 2006, potrivit careia dividendele care revin Fondului vor fi achitate in momentul in care va fi adoptat un act normativ care sa stabileasca modalitatea de distribuire a dividendelor care revin Fondului, dupa cedarea de actiuni facuta de Ministerul Economiei si Comertului (MEC). O alta posibilitate, aprobata de actionari, era semnarea unei conventii intre MEC si Fondul Proprietatea. Acestea trebuiau sa fie semnate in termen de 30 de zile de la data publicarii bilantului. Compania Oil Terminal a anuntat ca, in caz contrar, urma sa vireze contravaloarea dividendelor aferente detinerii de 69,62% in conturile MEC.

Conducerea companiei Oil Terminal a asigurat actionarii ca procesul cu Fondul Proprietatea nu va afecta distribuirea dividendelor si a lasat sa se inteleaga ca va transfera banii cuveniti Fondului, de indata ce se va gasi solutia legala, a anuntat compania, in luna iulie, intr-un comunicat.

Potrivit informatiilor transmise de companie in data de 18 iulie, catre Bursa de Valori Bucuresti, Fondul Proprietatea, care detine 10% din capitalul social al companiei Oil Terminal Constanta, a solicitat instantei sa oblige compania sa isi achite dividendele aferente anului 2005. MEC detine 59,62% din capitalul social al Oil Terminal. Compania a anuntat ca acorda dividende in valoare totala de 3,173 milioane, valoare bruta fiind de 0,0054 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri