Societatea Euro-Romana de Vinuri de Exceptie (S.E.R.V.E), cea mai veche firma privata de vinuri din Romania, a anuntat o crestere a cifrei de afaceri de 11%, dupa ce, in anul 2014, aceasta a fost de 3,5 milioane de euro. De asemenea, in 2015 cererea de vinuri produse de S.E.R.V.E s-a accentuat, astfel incat vanzarile au crescut cu 3,5%.

“Spre deosebire de alte activitati economice sau agricole, in viticultura cresterile spectaculoase de vanzari caracterizeaza primii cinci pana la opt ani de activitate, dupa care, productiile fiind limitate, cresterile se stabilizeaza. Cu toate acestea, ma bucura evolutia pietei romanesti de vinuri si, mai ales, fidelitatea consumatorilor fata de vinurile noastre. Acest lucru ne poate face sa estimam in continuare cresteri stabile, de cateva puncte procentuale, si pentru anii vitori, “ a declarat Mihaela Tyrel de Poix, proprietarul S.E.R.V.E.

Crama SERVE din localitatea Ceptura este una dintre cele mai vizitate crame din tara, alaturi de alte domenii din zona Dealu Mare, S.E.R.V.E. detinand 116 hectare de vie, 60 in Dealu Mare si 56 la Cogealac. Datorita cererilor clientilor de a vizita podgoria, la S.E.R.V.E, turismul eonologic a capatat amploare, vizitatorii fiind interesati de secretele procesului de productie, dar si de degustarea soiurilor de vin produse aici. Vizitele la crama se pot organiza in grupuri de cate 10 sau maxim 35 de persoane, de luni pana vineri, intre orele 10-17 si in weekend, pe baza de programare. Preturile pornesc de la 40 lei si ajung pana la 100, iar acestea includ si o sticla de vin oferit fiecarui participant la degustare.

Un alt serviciu oferit de SERVE il reprezinta organizarea de degustari private pentru companiile care doresc sa ofere angajatilor sau partenerilor de afaceri o experienta diferita de intalnirile sau teambuilding-urile obisnuite.

Cu o investitie de peste 2,5 milioane de euro, crama S.E.R.V.E. a fost infiintata in 1994 de contele Guy Tyrel de Poix, impreuna cu sotia sa, Mihaela. Dupa 21 de ani de activitate pe piata romaneasca, crama de la Ceptura are o capacitate de 15.000 hl si produce, in medie, 800.000 de sticle pe an. Compania produce mai multe soiuri de vin, comercializate sub brand-urile Vinul Cavalerului, Terra Romana si Cuvee. 60% din productia de vin este comercializat in intern, restul fiind exportat in tari precum Canada, SUA, Belgia, Germania, Franta, Luxemburg si Cipru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri