Coca-Cola Imbuteliere va inceta operatiunile de imbuteliere din R.Moldova, urmand sa fie pastrate doar departamentele de marketing, vanzari, logistica, resurse umane si financiar. Astfel, 29 din cei 155 de angajati risca sa-si piarda slujbele.

Sursele de aprovizionare ale Coca-Cola in Republica Moldova vor deveni Romania si Ucraina. Coca-Cola Imbuteliere Chisinau face parte din compania Coca-Cola Hellenic - cel mai mare imbuteliator de bauturi racoritoare din Europa si al doilea din lume, potrivit Digi 24.

Coca-Cola Imbuteliere Chisinau si-a inceput activitatea in Republica Moldova in anul 1994 cu depozitare si distributie. In luna august 1996 a inceput instalarea liniei de imbuteliere in sticle 250 ml. In septembrie 2009 s-a dat startul reconstruirii halei de productie existente si inlocuirea liniei RGB cu o linie de imbuteliere in butelii PET cu o capacitate de 12 mii de sticle pe ora.

Coca-Cola spune ca decizia de a pleca din Moldova este rezultatul unui proces permanent de analiza a infrastructurii detinute de Coca-Cola Imbuteliere Chisinau si este parte a strategiei de eficientizare si dezvoltare pe termen lung. Compania precizeaza ca sustine in continuare investitiile in piata de desfacere din Republica Moldova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri