ELCEN si Romgaz Medias (SNG) au convenit ca livrarea de gaze catre furnizorul de energie termica al Bucurestiului sa nu fie sistata la 15 octombrie, astfel ca bucurestenii vor beneficia in aceasta iarna de apa calda si caldura la parametri normali, a anuntat marti ELCEN.

Datoriile ELCEN catre Romgaz, de 362 milioane lei, vor fi esalonate pe o perioada de doi ani. Directorul general al ELCEN Bucuresti, Marcel Nicolaescu, estimeaza ca pana la 10 octombrie compania va semna protocolul cu Romgaz, scrie Mediafax.

Compania din Medias a anuntat luni ca va sista livrarile de gaze naturale catre Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), furnizorul de energie termica al Bucurestiului, daca societatea nu prezinta pana la 15 octombrie un program ferm de stingere a datoriilor pe care le are fata de Romgaz.

Consiliul de Administratie al Romgaz a decis prelungirea pana la 15 octombrie a contractului de furnizare de gaze naturale catre ELCEN, se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Contractul in derulare, in baza caruia se deruleaza relatiile comerciale intre Romgaz si ELCEN, expira la 30 septembrie. "Neprezentarea programului mentionat (de stingere a datoriilor restante, n.r.) va conduce la sistarea livrarilor de gaze naturale incepand cu data de 16 octombrie 2015", se arata in raportul Romgaz.

Conducerea Romgaz noteaza ca va notifica Electrocentrale Bucuresti si va informa actionarul majoritar Electrocentrale Bucuresti in raport cu aceasta decizie a Consiliului de Administratie al Romgaz. ELCEN furnizeaza 90% din energia termica a Bucurestiului si este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

Regia administreaza circa 4.000 km de conducte, fiind cel mai mare sistem de termoficare din Romania. Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica are ca beneficiari aproximativ 570.000 apartamente cu peste 1,22 milioane locuitori si 5.429 de institutii, obiective sociale si agenti economici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri