Producatorul de energie Hidroelectrica, aflat in insolventa, a scos la vanzare 31 de microhidrocentrale, pentru 70 milioane lei (15,8 milioane lei), cu 20% sub suma ceruta la licitatiile anterioare.

Daca la licitatiile organizate anterior cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vanzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitatiile organizate in noiembrie valoarea lor a scazut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane lei, fiind aplicat un discount de pana la 20%. Hidroelectrica deruleaza astfel (...) o noua etapa a procesului de vanzare de microhidrocentrale, inceput in luna iunie 2013, ca urmare a deciziei administratorului judiciar", se arata intr-un comunicat al companiei de stat, scrie Mediafax.

Licitatiile pentru unitatile cu o putere totala instalata de 25,7 MW vor avea loc in perioada 23-26 noiembrie. Activele, structurate in 22 pachete, sunt situate in judetele Suceava, Brasov, Hunedoara, Neamt, Sibiu, Valcea, Maramures, Arad, Arges, Buzau, Timis, Vrancea si Bacau.Compania de stat a vandut doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la licitatie in iulie, pentru care a incasat aproape 4 milioane de lei.

Microhidrocentrala Calugarita de pe raul Valea lui Stan (judetul Arges) a fost cumparata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu 1,7 milioane lei, iar a doua microhidrocentrala, Vladesti, aflata in bazinul raului Olanesti din judetul Valcea, a fost adjudecata de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei. Pana in prezent au fost vandute 28 de microhidrocentrale, pentru 79,6 milioane lei (18 milioane euro).

Hidroelectrica a inregistrat in primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat cel raportat in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri aferenta primului semestru a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014 si a ajuns la 1,85 miliarde lei. Compania, cel mai ieftin producator de energie din Romania, se afla pentru a doua oara in insolventa, incepand cu februarie 2014. Prima procedura de reorganizare a avut loc in perioada iunie 2012-iunie 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri