Dezvoltatorul de software Cegeka Romania are deschise peste 100 de posturi, in contextul dezvoltarii businessului, si isi propune sa ajunga la 500 de angajati in urmatorii doi ani, a declarat pentru wall-street.ro Mihaela Joian, manager de resurse umane la Cegeka Romania, care a vorbit despre provocarile pe care le aduce recrutarea, in contextul in care "50 de companii se bat pe o mana de oameni".

Compania a mai angajat anul acesta alte 100 de persoane, numarul total al echipei ridicand-se in prezent la 290 de angajati.

"Intentionam sa mai deschidem un birou, in viitorul apropiat, in Bucuresti sau in provincie, iar, in prezent, avem peste 100 de posturi deschise pentru care cautam sa angajam. Ne uitam in general dupa dezvoltatori software, in special pentru Java, .Net, iOS si Android", a explicat Mihaela Joian.

Focus in recrutare pe juniori

In Cegeka recrutarile se concentreaza pe studenti din anul doi din facultati.

Compania este intr-un proces continuu de crestere la nivel local, iar anul acesta focusul principal a fost pe juniori, atat persoane cu 1-3 ani experienta profesionala similara, cat si persoane dornice sa isi inceapa cariera in aceasta industrie.

"Pana acum, ne concentram pe studenti din anii terminali, insa acum ne-am schimbat focusul pe cei din anul doi, care se pot angaja inca de pe bancile scolii. (...) Pot veni din orice facultate, nu trebuie sa fie specializata pe informatica, ne dorim ca oamenii respectivi sa fie inteligenti, pasionati de domeniu si sa aiba dorinta de invatare", a mai spui sefa de resurse umane a Cegeka.

Potrivit acesteia, compania se uita dupa oameni pe care ii poate forma prin cursuri si traininguri derulate atat in tara cat si afara.

"Suntem de parere ca abilitatile si cunostintele pot fi dobandite in cadrul companiei, motiv pentru care in cadrul procesului de recrutare se pune un mare accent pe ceea ce inseamna atitudinea fata de invatare, deschiderea vizavi de lucrurile noi, caracteristici comportamentale si de personalitate care definesc spiritul echipei. (...) Trainingul implica un mix intre teoretic si practic si integreaza informatii referitoare la caracteristicile clientilor si proiectelor, tool-urile folosite sau metodologia de lucru, din prisma proceselor si procedurilor specifice. Inginerii si programatorii seniori se implica activ in sesiuni de training, mentoring si coaching cu noii membri ai echipei si incearca sa le ofere ajutorul pentru o integrare cat mai usoara in companie", a explicat Mihaela Joian.

Cei interesati sa lucreze in compania de dezvoltare software si infrastructura trebuie sa stie ca salariile in acest domeniu incep de la 600-700 de euro pe luna, angajatii au posibiltatea de a "migra" intre cele doua departamente si sansa de a avansa, in functie de rezultate.

Provocare de top in recrutare: specialistii

Provocarile companiei apar cand trebuie sa recruteze pentru posturile care cer un nivel ridicat de pregatire si experienta.

"Pe o mana de oameni ne batem 50 de companii. (...) Pentru astfel de specialisti salariul este important, insa nu cel mai important, ei se uita la provocarile proiectului respectiv, sa aiba sansa de a invata constant ceva nou, sa lucreze cu cele mai noi tehnologii", a spus Joian.

Ea a mai aratat ca specialistii in informatica, care primesc oferte de munca si salarii bune din parte tuturor companiilor, cand schimba un loc de munca o fac in urma recomandarilor pe care le obtin de la oameni cunoscuti din companii.

In plus, Joian a mai spus ca inclusiv angajatii Cegeka primesc des oferte din partea altor companii de a-si schimba jobul.

"Colegii nostri sunt bombardati cu oferte si adesea cer parerea celor din HR. Consideram ca oricine se poate reintoarce in companie. Chiar avem cazuri in care colegi care au plecat pentru salarii mai bune s-au reintors pentru mediul de lucru din compania noastra", a afirmat Mihaela Joian.

Pe o piata ofertanta, compania investeste in beneficii menite sa mentina angajatii si le pune la dispozitie cursuri, traininguri, team buildinguri, participari la concursuri sportive, abonamente de wellness, precum si alte facilitati.

Compania de dezvoltare software si infrastructura a rulat anul trecut afaceri in valoare de 44,4 milioane de lei (10 milioane de euro) si a obtinut un profit net de 8,2 milioane de lei (1,85 milioane de euro), avand un numar mediu de 178 de angajati.

Cei mai mari dezvoltatori de software din Romania sunt Oracle Romania, Bitdefender, Siveco Romania, Microsoft Romania, Teamnet Business Services si SAP Romania.

In 2014, veniturile totale ale companiilor producatoare de software si servicii IT din Romania s-au ridicat la 2,42 miliarde de euro, cu o crestere de 14% estimata pentru 2015. In industrie lucreaza peste 100.000 de romani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri