Hornbach Romania a deschis miercuri primul magazin la Sibiu, a sasea unitate a retailerului german de bricolaj si a treia in afara Capitalei, amplasat in locul fostului magazin OBI preluat in toamna anului trecut, in urma unei investitii de circa 12 milioane de euro, a anuntat compania.

Magazinul este situat pe artera nordica a orasului, in directia Medias, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord. Locatia are o suprafata totala de 12.000 metri patrati, cea mai mica dintre toate magazinele Hornbach, fiind amplasata pe un teren de aproximativ 33.200 metri patrati, scrie Mediafax.

Magazinul este impartit in trei zone distincte, respectiv zona de materiale de constructii si amenajari pe o suprafata de 7.600 metri patrati, o zona dedicata produselor de gradina si ZOO, care ocupa 2.700 metri patrati, iar separat de magazin este amenajata zona speciala de ridicare a materialelor de constructii, cu o suprafata de 1.700 metri patrati.

"Investitia totala in noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumparare pana in acest moment, locatia a fost renovata, remodelata si extinsa", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Hornbach Romania, Mugurel-Horia Rusu. Unitatea furnizeaza peste 30.000 de articole permanent pe stoc, iar alte produse sunt disponibile la comanda.

Hornbach a angajat in noul magazin 100 de persoane care au fost instruite in cadrul unor programe speciale de scolarizare. "Sibiul este cea de-a treia locatie din afara Capitalei in care Hornbach a decis sa se extinda, dupa Brasov si Timisoara. In acest fel, compania isi consolideaza prezenta pe piata din Transilvania si mizeaza pe realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate", se arata in comunicat.

Retailerul mai are trei magazine in Bucuresti si cate unul la Brasov si Timisoara, ultimul deschis in 2012. "Noi ne consideram aici ca fiind o companie romaneasca. In toate tarile in care suntem activi platim impozite, angajam aproape numai personal local si achizitionam marfurile de la furnizorii nationali corespunzatori, marfuri pe care le distribuim si in celelalte tari in care avem magazine”, a afirmat Wolfger Ketzler, membru al Consiliului de Administratie Hornbach Baumarkt AG.

El a punctat ca intre romani si nemti exista mai multe asemanari, precum cea de "a mesteri", de a amenaja locuinta si gradina. Hornbach Romania a avut anul trecut afaceri de 479 milioane lei (108 milioane euro) anul trecut, in crestere cu 9%. In prima jumatate a acestui an, afacerile companiei au urcat cu 10%. Retailerul german a ajuns astfel la 152 de magazine amplasate in Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri