Declinul economic si politic al Greciei ar putea fi o oportunitate uriasa pentru Romania a mai spus omul de afaceri de origine greaca Alexandros Ignatiadis, cofondator si CEO al Octagon Contracting & Engineering.

Caderea Greciei este o oportunitate pentru Romania, care poate prelua un rol important in regiune. Romania poate deveni o oportunitate prin atragerea investitiilor din Grecia, unde climatul nefavorabil al activitatii economice a facut ca foarte multe firme sanatoase de acolo sa isi mute activitatea dupa cresterea taxelor si a unui program guvernamental care nu aplica deloc corect masurile de austeritate”, a spus Ignatiadis care este de parere ca tara noastra ar avea cel mai mult de castigat din punct de vedere al activitatii de productie.

In opinia omului de afaceri, tot mediul de business din Grecia se simte vanat si controlat. “In Grecia nu poti importa materia prima, iar costul de creditare a crescut enorm. Eu nu cred ca Grexitul a disparut, ci este mai mult o chestiune de timp pana cand se vor relua aceste discutii. Grecia are cheltuieli uriase, iar tot acest lucru pentru un guvern de stanga este de neatins. Marele castig ar fi acela ca piata birourilor din Romania ar putea exploda, o data cu mutarea activitatii de productie a multor firme din statul elen aici”, a mai punctat Ignatiadis.

Afla cum vede antreprenorul de origine greaca situatia din piata locala a constructiilor si care sunt principalele provocari, in interviul de aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri