Productia de hidrocarburi a OMV Petrom (SNP) a scazut cu 2,2% in trimestrul al treilea, comparativ cu perioada similara a anului anterior, la 174.000 barili echivalent petrol pe zi, in contextul unor lucrari programate la mai multe sonde importante.

In perioada iulie-septembrie a anului trecut, compania a inregistrat o productie de 178.000 barili echivalent petrol pe zi. In trimestrul al doilea al anului in curs, OMV Petrom a raportat o productie de hidrocarburi de 181.000 barili echivalent petrol pe zi, dupa 184.000 barili echivalent petrol pe zi in primele trei luni ale anului, scrie Mediafax.

La nivel de grup, productía a scazut cu 6,1% in trimestrul al treilea, la 292.000 barili echivalent petrol pe zi, de la 311.000 barili echivalent petrol pe zi in acelasi interval al anului precedent. "Scaderea a fost determinata de contributiile mai reduse ale productiei din Romania, unde au avut loc lucrari planificate la sonde importante, dar si ale productiei din Norvegia (...). Volumul vanzarilor a fost cu 7% sub cel din trimestrul anterior, in principal ca urmare a productiei mai mici in Norvegia si Romania", se arata intr-un raport al grupului austriac OMV.

Volumul vanzarilor de gaze naturale ale grupului OMV a crescut in trimestrul al treilea la 20,36 TWh, de la 19,5 TWh in acelasi interval al anului anterior. Productia neta de electricitate a urcat in trimestrul al treilea, ca urmare a imbunatatirii situatiei pe pietele din Turcia si Romania.

Grupul OMV controleaza OMV Petrom, companie la care detine o participatie de 51%. Statul roman, prin Ministerul Energiei, are o detinere de 20,63%, iar Fondul Proprietatea (FP) 18,99%, in timp ce restul actiunilor se afla in posesia altor actionari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri