MOL renunta la preluarea unei participatii de 66% la compania slovaca de electricitate Slovenske Elektrarne de la grupul italian Enel, a declarat marti directorul operational al grupului ungar de petrol si gaze, Sandor Fasimon, relateaza Portfolio.hu, citat de Mediafax.

Grupul ungar a informat Enel luni ca luand in considerare termenii anuntati anterior, nu poate continua preluarea a 66% din actiunile Slovenske Elektrarne, a dezvaluit Fasimo intr-un interviu acordat portalului origo.hu. Directorul operational al MOL a mai spus ca grupul anticipeaza o crestere lenta a preturilor petrolului in anii urmatori si isi va ajusta politicile in concordanta cu evolutia acestora.

Grupul Enel ar intentiona sa obtina din vanzarea Slovenske Elektrarne peste 1,25 miliarde de euro, potrivit estimarilor din aprilie ale directorului executiv al Enel, Francesco Starace. Procedurile pentru vanzarea participatiei detinute la Slovenske Elektrarne au fost demarate in 2014, cand Enel a anuntat ca intentioneaza sa vanda si operatiunile de distributie si vanzare de energie din Romania, in cadrul unui program care viza reducerea datoriilor grupului cu 4,4 miliarde de euro. In luna februarie a acestui an, Starace a anuntat suspendarea vanzarii activelor din Romania, intrucat grupul a reusit in 2014 sa isi reduca gradul de indatorare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri