Peste 100 de companii cu 10.000 de angajati au renuntat la tichetele de masa clasice si au ales varianta cardului, potrivit unui comunicat Edenred, companie emitenta.

In Romania, peste 35.000 de companii acorda tichete de masa Ticket Restaurant pe suport hartie, emise de Edenred, unui numar de peste un milion de angajati ai lor.

"Dupa lungi asteptari, angajatorii din Romania pot oferi in premiera tichete de masa electronice angajatilor lor. Pentru companiile mari, cu multi salariati, cardurile de masa sunt o optiune excelenta de simplificare a acordarii beneficiilor extra-salariale, intrucat nu mai sunt nevoite sa distribuie fizic tichetele de masa, ci le reincarca lunar prin cateva clickuri. In acelasi timp, consideram ca tichetele pe card aduc avantaje reale si pentru intreprinderile mici si mijlocii, care prin tranzitia la carduri de masa economisesc timp si isi simplifica operatiunile", a declarat Vianney du Parc, General Manager al companiei Edenred Romania.

La nivel national, 100 de companii din 30 de judete au fost primele care au facut tranzitia de la tichete de masa pe hartie la tichete de masa pe card, cei mai multi avand sediile in Bucuresti, Mures, Timis, Cluj, Brasov, Constanta, Satu Mare si Prahova. Au optat pentru varianta electronica in special companii din domenii ca: IT, consultanta, industria prelucratoare, industria farmaceutica, activitati de inginerie si mentenanta, comert etc.

"Cardul Ticket Restaurant® de la Edenred este o solutie moderna si eficienta pe care o asteptam cu totii sa se intample. Suportul electronic ne permite sa simplificam procesul de acordare a tichetelor catre angajati, nemaifiind nevoiti sa distribuim lunar tichetele de masa fiecarui angajat in parte. Pe langa avantajele logistice, ne bucuram ca acest beneficiu extra-salarial aduce flexibilitate si confort salariatilor nostri, permitand efectuarea de plati fractionare. Fiind un card Mastercard „Contactless”, plata rapida la casa de marcat aduce o valoare adaugata pentru toti beneficiarii de tichete pe suport electronic", considera Lacramioara Daraban, Human Resources manager la Continental Automotive Systems.

Edenred emite tichete de masa electronice prin intermediul cardurilor Ticket Restaurant, atat in Romania, cat si in tari precum Franta, Germania, Belgia, Spania, Slovacia, Austria, Grecia, Turcia.

In prezent, peste 4 000 de unitati afiliate accepta cardurile emise de Edenred, la nivel national, acoperind toate judetele ca distributie.

Majoritatea retelor de hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare si restaurante sunt deja afiliate, urmand sa se alature in curand alti comercianti. Cardurile pot fi folosite doar in magazinele dotate cu POS si care au semnat un contract de afiliere cu Edenred. Se poate plati cu cardul Edenred la Cora, Auchan, Profi, Mega Image, Shop & Go, Penny Market, Penny XXL, Selgros Cash&Carry, Billa, Real, CrisTim, dar si in zeci de restaurante, pizzerii si fast food-uri, ca de exemplu : McDonald's, KFC, Pizza Hut, Salad Box, Oro Toro by Osho, Chopstix, Paul, Luca, Li-Wu, Presto Pizza, Dristor, Zao, Bucate pe roate, City Grill, La Mama, Domino's Pizza, Speed Pizza, Calif, Lunch Box, Trick Shot si multe altele. Cardurile Ticket Restaurant vor putea fi folosite si pentru plati online.

In Romania, tichetele de masa sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial, astfel ca aproximativ doua milioane de salariati primesc tichete de masa in prezent. Legea care permite emiterea lor si in format electronic a fost adoptata in noiembrie 2013, normele sale de aplicare au aparut in ianuarie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri