Leroy Merlin, unul dintre cei mai importanti retaileri de bricolaj la nivel mondial, va deschide pe 6 noiembrie, in orasul Cluj-Napoca, cel de-al saptelea magazin din reteaua proprie si al doilea din Transilvania.

Magazinul este situat in apropierea zonei rezidentiale a orasului, pe Calea Turzii nr.186, si este dispus pe o suprafata de aproximativ 10.000 mp, avand o echipa formata din circa 100 de angajati.

„Cluj-Napoca este, in opinia noastra, un oras foarte dinamic, cu o rata de dezvoltare economica peste media nationala. Astfel, deschiderea din Cluj-Napoca urmeaza firesc strategia noastra de dezvoltare la nivel national, sustinand expansiunea preturilor mici pe piata de bricolaj”, a declarat Frederic Lamy, directorul general Leroy Merlin Romania.

Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in bricolaj si totodata unul dintre cei mai activi jucatori de profil din Romania, a finalizat in aceasta vara un prim val de inaugurari de magazine Do it Yourself pe piata din Romania, asta dupa ce in toamna anului trecut compania prelua operatiunile locale ale austriecilor de la Baumax, grup care care a decis sa isi vanda activele de pe mai multe piete din regiune.

Cu sase magazine deja modernizate, Leroy Merlin mai are in lucru inca 12 proiecte pe care trebuie sa le transforme dupa modelul propriilor spatii comerciale.

Provocarea Leroy Merlin se pare ca este cu atat mai mare cu cat a reusit pana in prezent sa deschida numai o treime din totalul de magazine pe care francezii la vor detine in Romania dupa finalizarea intregului proces de rebranding, care, din surse apropiate companiei, ar urma sa se intinda pana la jumatatea anului viitor.

Pe lista retailerului francez se afla mai multe locatii cheie care vor intra intr-un proces de remodelare, printre acestea numarandu-se doua magazine in Cluj-Napoca, si cate o locatie in orasele Iasi, Suceava, Bacau, Targu Mures, Sibiu, Timisoara, Pitesti, Constanta, inca un magazin in Craiova si locatia din Chitila, care se afla la o distanta scurta fata de primul magazin deschis de Leroy Merlin in Romania.

Managerul care a adus Leroy Merlin in Romania a plecat din companie dupa 7 ani

Cristian Petrescu, managerul care a adus in Romania retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin si care a ajutat la expansiunea acestuia pe piata locala, dar si care a asistat la achizitia BauMax tot de catre grupul francez, a plecat din companie dupa aproape sapte ani, timp in care a gestionat expansiunea lantului de magazine, care astazi numara 18 unitati.

Decizia managerului roman, cu o vasta experienta in zona de bricolaj si distributie de materiale pentru constructii, surprinde, asta in ciuda faptului ca Leroy Merlin se afla in plin proces de modernizare a magazinelor BauMax , dar si expansiune la nivel local.
“A fost o decizie de comun acord, iar in prezent ma voi axa pe proiecte personale, care vor viza mai mult activitatea de consultanta in zona de business. Intentionez sa dezvolt un astfel de proiect pentru ca vreau sa ma intorc la freelancing. (…) Piata, din pacate, este la pamant si nu se misca. Azi e alba, maine neagra, iar eu am vrut sa am flexibilitate. (…) Activitatea Leroy Merlin se va concentra in perioada urmatoare pe inaugurarile magazinelor preluate de la BauMax”, a declarat Cristian Petrescu pentru wall-street.ro.

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri