Compania romaneasca de evaluare Darian a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 3,5 milioane de lei, dupa ce, in acelasi interval al anului trecut, realizase o cifra de afaceri de 1,4 milioane de lei, informeaza un comunicat al companiei.
"Cresterea segmentului de evaluari de afaceri al companiei a fost puternic influentata de numarul mare de delistari de la Bursa care au avut loc la inceputul anului, cu atat mai mult cu cat exista foarte putini specialisti pe piata care sa poata realiza astfel de lucrari", a aratat directorul general al companiei, Adrian Crivii, citat de NewsIn.

in primele sapte luni, compania a egalat cifra de afaceri de anul trecut, iar in primele sase luni a avut circa 4.200 de clienti. Pana la sfarsitul anului evaluatorul are in vedere peste 8.500 de contracte de evaluare.

Un loc important in activitatea companiei il ocupa evaluarile in vederea obtinerii de credite. Cresterea pietei de creditare a generat circa 60% din cifra de afaceri a companiei in acest an, fata de 50%, cat reprezenta in primul semestru al anului trecut.

Investitiile facute in acest an acesta se ridica la 500.000 de lei, in conditiile in care activele totale ale companiei ajung la un milion de lei. "Am investit in sase luni tot atat cat am investit de la infiintarea companiei si pana acum, adica in ultimii 15 ani", a adaugat Crivii.

Darian intentineaza ca, pana la sfarsitul anului sa isi extinda reteau pana la 15 birouri locale. Compania desfasoara activitati de evaluare pentru societati, proprietati imobiliare, masini, echipamente si bunuri mobile, realizeaza evaluari si proiecte pentru fuziuni si divizari, pentru operatiuni pe piata de capital, evaluari in vederea lichidarii si evaluari pentru raportari financiare si fiscalitate.

Compania este membru asociat al ANEVAR (Asociatia Internationala a Evaluatorilor din Romania) din 1994, facand parte si din reteaua europeana de experti European Expert Alliance (EEA). Activitatea de evaluare a inceput in Romania odata cu primele privatizari, cand au fost necesare evaluari ale intreprinderilor. Valoarea pietei ramane greu de estimat, insa, deoarece nu exista suficiente date statistice in acest sens, desi ANEVAR doreste sa realizeze un astfel de studiu in viitorul apropiat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri