Vanzarile Mega Image in Romania au crescut cu peste 10% in trimestrul al treilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a reducerii TVA la alimente la 1 iunie, evolutie care a sustinut rezultatele grupului belgian Delhaize in Europa de Sud-Est.

Romania, Serbia si Greia sunt incluse de Delhaize in segmentul Europa de Sud-Est, unde grupul a inregistrat o crestere a vanzarilor de 11,2% (curs valutar constant), la 836 milioane de euro, scrie Mediafax.

"In termeni comparabili, avansul veniturilor a fost de 5,1%, iar rezultatul a fost pozitiv in toate cele trei tari, in special in Romania, unde a fost sustinut de reducerea TVA la alimente de la inceputul lunii iunie. Cota noastra de piata a continuat sa creasca in cele trei tari", se arata intr-un comunicat publicat joi de Delhaize.

Profitul operational al Delhaize in Europa de Sud-Est a avansat cu 16,2% in trimestrul al treilea ( la curs valutar constant), la 8 milioane de euro. In primele noua luni, grupul a obtinut in regiune venituri in urcare cu 8,1%, la 2,43 miliarde de euro si un profit operational in crestere cu 22,1%, la 93 de milioane de euro. Rezultatele sunt calculate la curs valutar constant.

In trimestrul al treilea, Mega Image a deschis in Romania 12 magazine, numarul total al unitatilor ajungand la sfarsitul perioadei la 437. In octombrie, Mega Image a mai inaugurat doua unitati Shop&Go in Bucuresti.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 439 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (202), Shop&Go (234), AB COOL FOOD (1), Gusturi Romanesti (2). Mega Image face parte din grupul belgian Delhaize, care va fi preluat de grupul olandez Royal Ahold, pentru circa 9,32 miliarde euro in actiuni, fiind cea mai mare tranzactie din industria de retail din aproape 10 ani.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75 de actiuni Ahold pentru fiecare actiune proprie, potrivit unui anunt din iunie al celor doua companii. Veniturile totale ale grupului Delhaize au crescut in trimestrul al treilea, in termeni comparabili, cu 1,7%, la 6,1 miliarde euro. In primele noua luni, veniturile au atins 18 miliarde de euro. La sfarsitul trimestrului al treilea, Delhaize avea o retea de 3.465 magazine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri