Actionarii companiei Chimopar din Bucuresti vor decide pe 9 octombrie propunerea conducerii de ratificare a creditolor si facilitatilor bancare contractate de la Banca Unicredit Romania, a anuntat marti un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Potrivit informatiilor transmise de companie, linia de capital circulant are o valoare de doua milioane euro, contract ce a fost semnat in anul 2003. Cele doua credite destinate investitiilor, in valoare totala de 1,65 milioane lei, au fost semnate in annul 2004 si anul 2006, informeaza NewsIn. Pentru acestea compania va garanta cu ipoteci asupra unui teren cu o suprafata de 232.120 mp si cladirile aferente (hale industriale, depozite, birouri). Compania va gaja, fara deposedare, contul curent deschis la Unicredit Romania si echipamente, se mentioneaza in comunicat.

La adunarea generela din 9 octombrie pot participa toate persoanele inscrise in Registrul Actionarilor pana la data de 19 septembrie 2006.
Potrivit raportului de bilant, Chimopar a incheiat primul trimestru al anului curent cu pierderi de aproape 2 milioane lei, mai mari de 9,2 ori decat aceiasi perioada a anului trecut, cauza principala a pierderii a fost volumul scazut al vanzarilor.

Actionarii producatorului de ingrasaminte chimice Chimopar au aprobat,in luna iulie, majorarea capitalului companiei cu 3,5 milioane lei, de la 16,8 milioane lei pana la 20,46 milioane lei, prin emiterea unui numar de 1,43 milioane de actiuni noi.

Actionarii Chimopar au decis la sfarsitul lunii august, infiintarea a unei firme de afaceri imobiliare cu raspundere limitata. Chimopar, producator de ingrasaminte chimice, va detine 49% din capitalul social al firmei nou-infiintate, iar restul va fi detinut de Jafco Holding Romania.

Titlurile Chimopar se tranzactioneaza la BVB din data de 23 ianuarie 1998, la categoria a doua a bursei. Capitalizarea companiei este de 16,20 milioane lei, ultima tranzactie fiind efectuata la pretul de 2,40 lei pe titlu. Principalul actionar al companiei este societatea Jafco Holding Romania care controleaza 68,41%, iar SIF Muntenia detine 17,52% din capital.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri