Demisia Guvernului si lantul de schimbari politice care au avut loc in aceste zile, ca urmare a protestelor din serile trecute, nu face altceva decat sa duca la o noua criza in domeniul politic si economic, care va crea o paralizie in piata, este de parere Alexandros Ignatiadis, unul dintre cei mai importanti antreprenori de constructii din Romania, proprietar al companiei Octagon Contracting & Engineering.

“Ceea ce vedem este o reactie sanatoasa a populatiei, indreptata in directia celor responsabili. Urmarea iesirilor din strada si a protestelor, ce a condus la demisia guvernului inainte cu cateva luni de alergeri este una neproductiva. (…) Romania se afla pe o panta economica ascendenta, dar acest lucru nu va face altceva decat sa conduca la o noua criza de moment, cel putin pana la alegerile care vor avea loc anul viitor. Vorbim, astfel, despre o paralizie in piata, iar acest lucru se va intampla pana la formarea unui nou guvern”, a declarat antreprenorul grec, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Alexandros Ignatiadis este de parere ca demisia este un plan orchestrat de mai mult timp, iar tragicul incident de la finele saptamanii trecute, precum si presiunea strazii si a miscarilor care au avut loc in social media in ultimele zile au alimentat si mai mult aceasta actiune.

“Evenimentul nefericit de la finalul saptamanii trecute a fost o tragedie. Acum, specularea unei tragedii pentru strategii politice este un lucru care depaseste imaginatia. Nu Romania si tot statul trebuie trase la raspundere pentru acest eveniment, ci doar cei care au fost direct responsabili”, a aratat proprietarul Octagon.

In opinia sa, toata lumea va fi in asteptare, fie ca este despre mediul de business, institutii publice sau domeniul privat. “Nu se vor mai semna contracte din frica. Vom continua sa avem un grad de absorbtie scazut, ceea ce nu ne ajuta deloc economia tarii, iar inca sase luni de asteptare este prea mult pentru o evolutie si nu o stagnare sau involutie”, a mai punctat Ignatiadis.

Seful Octagon Contracting & Engineering a mai precizat faptul ca in momentul de fata cea mai buna miscare ar fi crearea unor alegeri anticipate. “Alegerile anticipate ar fi cea mai productiva decizie. In loc sa mai cheltuim bani pe campanii, mai bine se va chema poporul la alegeri. Atunci ar fi democratic, practic exprimarea vointei populare facuta cat mai devreme. Vom vedea daca este adevarata sau era un pretext de a canaliza furia pe motive politice”, a conchis antreprenorul de origine greaca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri