Agentii economici constanteni vor sa intre in legalitate in privinta avizelor necesare pentru securitatea la incendii si au participat, joi, la o intalnire la Prefectura, unde au discutat cu conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea toate aspectele legate de acest subiect.

Prefectura Constanta a organizat o intalnire intre agentii economici interesati de obtinerea avizelor si autorizatiilor de securitate la incendii si conducerea ISU Dobrogea pentru lamurirea tuturor aspectelor in acest domeniu, la aceasta dezbatere fiind prezente peste 20 de persoane, transmite Mediafax.

Intalnirea a inceput cu un moment de reculegere in memoria victimelor din Clubul Colectiv, dupa care prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, a spus ca agentii economici vor putea afla astfel, in mod direct, de la conducerea ISU Dobrogea cum pot obtine documentatia specifica pentru securitatea la incendii. El a precizat ca mai multe localuri din Constanta au inchis temporar pentru a face modificarile necesare respectarii legislatiei.

Comandantul ISU Dobrogea, Daniel Petrov, a spus ca institutia pe care o conduce face numeroase controale, dar scopul acestora nu este acela de a amenda.

“Aceste controale nu sunt pentru a aplica cat mai multe masuri coercitive, ci sunt controale pentru a vedea care este realitatea din punct de vedere al obtinerii documentatiei in acest domeniu al apararii impotriva incendiilor. Este benefic si este imbucurator faptul ca anumiti agenti economici si-au analizat activitatea si au constatat ca nu se incadreaza in conditiile legale si au inchis unitatile pana la indeplinirea acestor conditii”, a spus Daniel Petrov.

Adjunctul inspectorului sef al ISU Dobrogea, Mihai Georgescu, a prezentat legislatia in acest domeniu, precizand cine anume are nevoie de aviz si autorizatie pentru securitatea la incendiu si care sunt pasii ce trebuie urmati in acest sens. El a precizat ca nu toate cladirile au nevoie de aceste documente si a dat ca exemplu o cladire veche care nu a suferit modificari si careia nu i-a fost schimbat domeniul de activitate.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri