Ministrul Energiei, Andrei Gerea, cere demisia presedintelui CA al RADET, Gabriel Dumitrascu, pe care il acuza ca trateaza iresponsabil problemele bucurestenilor si pune mai presus de acestea interesele personale, asigurand din nou ca ELCEN va aduce in continuare energie termica "la poarta RADET".

"Rog Primaria si Consiliul General sa ii gaseasca un inlocuitor, urgent", a declarat Gerea intr-o conferinta de presa. El a precizat ca ELCEN va furniza in continuare agent termic, aducand caldura si apa calda "la poarta RADET", scrie Mediafax.

De saptamana viitoare, ELCEN va plati in avans gazele cumparate de la Romgaz, cu bani din activitatea de furnizare a energiei electrice, a mai spus Gerea. Dumitrascu a declarat vineri ca Bucurestiul ar mai putea avea asigurata caldura si apa calda aproximativ o saptamana in cazul in care Consiliul General nu va aproba luni bugetul Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET).

El sustine ca cere din aprilie aprobarea bugetului regiei pentru ca in acest buget sunt trecute inclusiv sumele care ar trebui alocate pentru subventii. Totodata, Dumitrascu l-a criticat dur pe Gerea, sustinand ca acesta "nu a avut legatura cu energia decat in calitate de consumator", atunci cand "a aprins becul sau aragazul".

"Nici nu are de unde sa inteleaga, ca nu a avut legatura cu energia decat in calitate de consumator, probabil in viata dansului a aprins ca noi toti becul sau aragazul. Cred ca alta tangenta nu a avut cu energia. Uitati-va la afirmatiile trasnite pe care le-a facut de-a lungul timpului. (...) Spunea in primavara ca Romania nu are nicio centrala de acumulare prin pompaj. Fals. Sunt centrale cu acumulare prin pompaj pe raul Olt de ani de zile", a sustinut Dumitrascu.

El a mai spus ca saluta plecarea acestuia si ca spera ca "ministri de acest tip nu vor mai ocupa scaune ministeriale in Romania".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri