Boutique restaurantul Chocolat din Piata Dorobanti din Capitala este inchis incepand de duminica, la 24 de ore de la arestarea lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante.

UPDATE 07.12.2022 Urmare a cererii formulate de petentă și a comunicatelor din data de 12.11.2015 și 13.11.2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
Prin rechizitoriul din data de 12.12.2019 al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală s-a dispus clasarea față de S.C. SOLUTIONS CENTER S.R.L. din Constanța (care a furnizat programul informatic) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată prevăzută de art. 9 alin. (1) lit. b), alin. (3) din Legea nr. 241/2005 cu aplicare art. 35 alin. (1) din Codul penal.

Astfel, cu privire la această persoană juridică s-a apreciat că este incident cazul care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale prevăzut de art. 16 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală întrucât, din actele de urmărire penală și probele administrate în cauză, a rezultat că faptele nu există.

Știre inițială:

Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a lui Tudor Constantinescu, patronul lantului de restaurante si cafenele de lux "Chocolat", acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata.

In acelasi dosar, au fost arestate alte trei persoane — Mihail Morosan si Cristian Cucona (asociati si administratori ai SC Solutions Center SRL Constanta) si Maria Mihaela Cartas (contabil sef la firmele lui Tudor Constantinescu).

De asemenea, cinci persoane sunt cercetate sub control judiciar — Iulian Vespe (casiera), Pufu Aur Romero Cezarian (director laborator), Mihai Samson (manager pe toate locatiile si asociat cu Tudor Constantinescu in unele firme), Cristian Pismac (contabil), Cristian Nistor (manager local din Dorobanti).

Procurorii sustin ca, in perioada 2008 — 2015, Tudor Constantinescu a initiat si constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, specializat in fraudarea bugetului de stat prin omisiunea inregistrarii si evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale desfasurate si a incasarilor realizate prin societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, SC Solutions Center SRL, SC Global Interconsult SRL, SC Global Interfood SRL, SC Desert Prod SRL, SC Delices Cuisine SRL, SC CCT Innovation SRL.

Patronii localurilor care au folosit programul sunt suspectati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la frauda informatica, toate in forma continuata.

Prejudiciul este estimat la 7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri