Compania austriaca SW-Umwelttechnik AG, producatoare de prefabricate pentru Europa Centrala si de Est, isi extinde investitiile greenfield in Romania prin inceperea constructiei celei de a doua fabrici, o investitie in valoare totala de 15 milioane de euro, a anuntat Bernd Wolschner, membru al consiliului de administratie al SW-Umwelttechnik AG.

Compania austriaca a deschis miercuri santierul pentru o noua fabrica de produse prefabricate, in judetul Giurgiu. Investitia se ridica la 15 milioane de euro si presupune constructia unei fabrici pe un teren de 27 ha langa localitatea Izvoru, judetul Giurgiu, la km 49 al autostrazii Bucuresti-Pitesti. Primele hale de productie vor incepe sa produca in a doua jumatate a anului 2007, urmand ca in doi ani fabrica sa functioneze la capacitate maxima cu mai mult de 200 de angajati romani.

In prima etapa se vor fabrica elemente pentru infrastructura (elemente pentru poduri), elemente structurale si elemente de planseu. in a doua etapa (productia incepand in 2008) se vor fabrica elemente de camin si tuburi, iar in a treia etapa (punere in functiune in 2009) se va dezvolta productia elementelor pentru infrastructura.

"In Ungaria am investit, pana in prezent, circa 40 milioane euro si credem ca planurile de investitii in aceasta tara se vor finaliza curand. Romania este o piata mult mai mare, cu un necesar pentru infrastructura rutiera, dar mai ales al retelelor de canalizare, foarte mare si de aceea dorim sa continuam investitiile aici. Amortizarea unei investitii in Romania a fost gandita la 4-6 ani, tinand cont ca aici avem programe pe termen lung. in Romania este imens de construit in sectorul infrastructurii de apa, iar fondurile europene vor crea posibilitatea unor programe importante", a declarat citat de Rompres, Bernd Wolschner.

Firma austriaca implementeaza pe piata romaneasca unul dintre principiile de baza ale Uniunii Europene, protectia mediului si dezvoltarea infrastructurii. in perioada 2006-2011, SW Umwelttechnik intentioneaza sa investesca 30 de milioane de euro in Romania, investitie care va asigura cel putin 500 locuri noi de munca. Dupa prima fabrica construita in judetul Timis, la Ortisoara, o investitie initiala de trei milioane de euro, SW Umwlelttechnik doreste sa consturiasca in viitorul apropiat o noua fabrica in Romania, probabil in zona orasului Targu Mures.

SW Umwelttechnik AG, Austria a ajuns in 2005 la o cifra de afaceri de 90 milioane de euro, activand in domeniul protectiei apei, infrastructurii, constructiilor industriale si civile. SW Umwelttechnik a fost infiintata ca afacere familiala in 1910, ajungand in prezent un concern cu 10 locuri de productie si aproape 800 de angajati in Austria, Ungaria, Slovacia si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri