Piatra de temelie a retailului modern din Romania s-a pus in 1995, odata cu deschiderea primului magazin Mega Image. Doua decenii mai tarziu, greii segmentului isi disputa o piata estimata la peste 18 miliarde de euro.

Povestea incepe in 1995, in zona Lizeanu, din Bucuresti, unde Mega Image isi deschidea primul sau magazin din ceea ce avea sa ajunga peste ani o retea de peste 450 de unitati. Practic, concurentii directi ai retailerului erau chioscurile si magazinele de proximitate, care la acea vreme controlau intreaga piata. La intrarea pe piata romaneasca, Mega Image avea la baza o companie cu capital grecesc.

Din acel moment si pana in 1998, Mega Image a deschis, in medie, cate doua magazine pe an. Reteaua incepuse sa devina populara in Bucuresti, in timp ce in provincie functiona doar comertul traditional. Mega Image a fost cumparat in 2000 de grupul belgian Delhaize, iar tranzactia aduce o schimbare in conceptul retelei, care din 2003 se intinde si in afara Bucurestiului, la Constanta si Ploiesti. Mega Image incepe apoi achizitia de retele de magazine aflate in dificultate, dar deschide si unitati noi.

Citeste articolul integral pe adevarulfinanciar.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri