Pretul centralelor termice murale s-a diminuat cu aproximativ 20 la suta in ultimii doi ani, ca urmare a presiunilor pietei, se arata intr-un comunicat al companiei Baxi Romania. Potrivit reprezentantilor din industria de profil, distribuitorii si importatorii romani au redus costurile sistemelor individuale de incalzire, pentru a contracara restrictiile la debransare care au descurajat instalarea de centrale termice.

"Vanzarile de centrale termice au scazut incepand cu anul 2004, cand autoritatile locale si distribuitorii de energie termica au franat debransarile, pentru a proteja sistemul centralizat. Ca urmare a acestor masuri si pentru a incuraja achizitia, importatorii si montatorii de centrale au redus pretul de retail", a declarat citat de Rompres directorul general Baxi Romania, Sever Scarlat.

Ca actiune suplimentara de contracarare a efectelor generate de restrictionarea debransarilor, majoritatea firmelor care instaleaza centrale termice au decis sa asigure consultanta sau sa preia integral responsabilitatea intocmirii dosarelor si obtinerea avizelor necesare.

In 2003, piata termotehnica a inregistrat un maxim de 260.000 de unitati vandute. Odata cu intrarea in vigoare a legislatiei in domeniu si a restrictiilor impuse de autoritatile locale, vanzarile au scazut in 2004 la 180.000 unitati, iar in 2005 la 140.000 unitati. "Ne asteptam ca piata sa isi revina lent, incepand din 2007, cand vor fi vizibile efectele plasarii responsabilitatii subventionarii gigacaloriei la autoritatile locale. Daca pana acum Guvernul subventiona pretul final al gigacaloriei, de acum inainte va acoperi doar o parte din combustibilul pentru producerea energiei termice", a completat Sever Scarlat.

Grupul Baxi a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 1,3 miliarde euro. Baxi Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 7,8 milioane euro, in crestere cu 34 la suta fata de 2004, prin cresterea volumului de vanzari de la 13.500 de unitati la 15.700 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri